Svi smo nekad bili djeca, bezbrižni, sretni, razigrani, veseli…kako pisati o djetinjstvu i djeci kada si odrastao, kada te problemi i realnost ovoga svijeta prate u stopu? Kako pisati o tako emotivnim, toplim i iskrenim bićima? 

Djeca nisu bojanke, ne možeš ih bojati u svoje omiljene boje, ako im pružiš ljubav, to ćeš dobiti za uzvrat, a na mržnju odgovaraju mržnjom, timski su igrači, pa dopustimo djeci da budu djeca. Svatko od njih ima pravo na djetinjstvo, ispunjeno igrom, ljubavi, dječjim radostima na koje mi odrasli s vremenom zaboravimo…

Jedna od radosti koju svako dijete željno iščekuje je Sv. Nikola, bez obzira na sve, bilo ono iz sela ili grada, crno ili bijelo, zdravo ili bolesno, zaslužuje vjerovati u čuda, čuda Svetog Nikole. 

Grad Nova Gradiška, prijatelj djece i udruga Hrabro dijete, uključili su se u darivanje naših najmlađih. Udruga je osnovana u cilju pronalaženja najboljih načina i mogućnosti u liječenju djece oboljele od malignih bolesti, stručne i materijalne pomoći njihovim obiteljima i materijalne pomoći socijalno ugroženim građanima . Pružanja zakonom dozvoljenih oblika pomoći u skladu s mogućnostima Udruge. Od dana osnivanja prikupljena i pružena financijska pomoć u liječenje djece oboljele od malignih bolesti prelazi čak 8 milijuna kuna. U suradnji s drugim udrugama s istog područja djelovanja mijenjali su zakone, te pravilnike u Republici Hrvatskoj.  Početkom 2015. godine osnovana je i  prva Socijalna samoposluga na području Brodsko -posavske županije, koja je jedna od najsiromašnijih županija. Cilj osnivanja je materijalna pomoć korisnicima zajamčene minimalne naknade na širem novogradiškom području. U 2015. i 2016. godini vrijednost pružene materijalne pomoći iznosi preko 500.000,00 kuna.

Koliko veliko srce ima naš grad, prijatelj djece i Udruga Hrabro Dijete pokazat će time što će organizirati akciju darivanja djece do 15 godina iz obitelji korisnika zajamčene minimalne naknade s područja grada Nova Gradiška. 

U utorak 5. prosinca 2017. godine u 10.00 sati u velikoj Gradskoj vijećnici djeca će imati prilike dobiti svoj paketić povodom Svetog Nikole, možda neće biti puno, ali će biti od srca, svaki čin dobroga čovjeka čini ovaj svijet boljim mjestom za život, zato podržite akciju i usrećite vašu djecu. 

 

Foto: ilustracija

 

Komentari
Prethodni članakNekoliko tisuća posjetitelja okupilo se na prvom “Adventu u Novoj Kapeli” / foto
Sljedeći članakTuristička zajednica Brodsko posavske županije obilježila prvi tjedan Došašća