Kako jednu dobru ideju pretvoriti u stvarnost i realizirati je na dobro i korist svih, najbolje znaju u Općini Nova Kapela. Jučer su, po prvi puta, organizirali manifestaciju “Advent u Novoj Kapeli” koja je okupila više tisuća posjetitelja s područja općine i šireg novogradiškog kraja.

Formula jednostavna: dobra volja, udruge i potpora Općine… i uspjeh je tu.

Na sjajno uređenom središnjem trgu u Novoj Kapeli okupile su se udruge s područja općine, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici, izlagači. Organiziran je i zabavni program uz nastup polaznika Dječjeg vrtića “Zvončić” Nova Kapela, novokapelačke Udruge umirovljenika, Vokalne skupine “Golubice” i tamburaškog sastava “Grozd”. Stigao je i Djed Božićnjak kojemu su mališani mogli reći svoje želje, uslijedilo je slikanje i dijeljenje simboličnih poklona, a sreći i zadovoljstvu mališana nije bilo kraja.

Poseban su pljesak dobili, dakako, najmlađi, polaznici Dječjeg vrtića “Zvončić” Nova Kapela, djeca redovnog programa vrtića i predškole i njihove tete Katica Dročić, Kristina Ruškan, Adrijana Ozjaković, Zdravka Lacković, Ana Mrla i Ljubica Grozdanović.

Organizatori su se pobrinuli i za bogatu gastro ponudu, sve je mirisalo od pečenih lepinja, fritula, palačinki, kolača, a nije izostala ni neizostavna slavonska gastro ponuda. Dijelilo se kuhano vino i čaj, a na kraju se i zaplesalo uz tamburaše.

– Okupili smo se danas ovdje kako bi se proveselili, izašli iz svojih kuća. Malo smo sa skepsom išli s ovim projektom, bojali se kako će sve proći, na sada vidim da smo uspjeli. Kada na svom području imaš ovoliki broj vrijednih udruga koje, svaka na svoj način, daju doprinos realizaciji ove ideje, onda je uspjeh zajamčen. Osmijeh na licu, radosna lica, to je ono što danas čovjeku treba i mislim da smo u potpunosti uspjeli . Hvala svima koji su pomogli, hvala izvođačima udrugama, posjetiteljima, bez njih ovo ne bi uspjeli realizirati. Već sutra od 17,00 sati u novokapelački dom stiže sveti Nikola, Općina je osigurala poklone za mališane, vjerujem da će se ovome događaju najviše razveseliti najmlađi žitelji – kaže načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakIn memoriam: Napustio nas je naš Novogradiščanin Dražen Glavaš, kršćanin nedjeljom i ponedjeljkom, čovjek koji nas je učio voljeti život
Sljedeći članakGrad Nova Gradiška i udruga Hrabro dijete – obilježavanje dana Sv. Nikole