Prvu nedjelju Došašća , dana 3. 12. 2017.g., Turistička zajednica Brodsko – posavske županije je u suradnji s Franjevačkim samostanom u Slavonskom Brodu organizirala nastup na svetoj misi članova muške pjevačke skupine “Starotopoljani ” i crkveni ženski zbor iz Starog Topolja, koji su tom prigodom pjevali prigodne pjesme. Nakon završetka su počastili sve građane slavonskim delicijama i kuhanim vinom te zajedno ispred Franjevačkog samostana pjevali prigodne pjesme.

Nakon toga su se uputili prema glavnom gradskom trgu – Korzu – te posjetili neke od restorana koji su uključeni u projekt brendiranja pod nazivom “Okusi graničarskog posavlja” , gdje su također otpjevali prigodne pjesme i počastili goste sa slavonskim delicijama.

– Raduje nas ako smo ovim doprinijeli kulturnim, vjerskim i tradicijskim vrijednostima našega kraja uljepšali prvi tjedan Došašća svima onima koji njeguju ove vrijednosti.

U vrijeme modernih tehnologija kada se blagdani obilježavaju na jedan novi i moderniji način sa puno blještavila, imali smo potrebu vratiti duh tradicije i toplinu slavonskih običaja !

Budući da nam je zadaća provoditi programe koji podrazumijevaju i suradnju sa kulturnim i vjerskim zajednicama imajući u vidu povijesno nasljeđe našega kraja, nije slučajno da smo ovu svečanost odlučili organizirati na ovaj način”

Zahvaljujemo još jednom svima koji su iskazali simpatije na organizaciji te se zatekli na ovoj svečanosti a posebno gospodinu gvardijanu Klaudiju kao i svima franjevcima koji djeluju u Franjevačkoj crkvi Prsvetog Trojstva u Sl. Brodu. . Turistička zajednica županije će nastaviti i ubuduće sa ovakvim programima valorizirati te nastojati oplemeniti kulturne, vjerske i tradicijske vrijednosti našega kraja koje su uvijek bile važan dio društvenog života – ističu u Turističkoj zajednici Brodsko posavske županije.

 

no images were found

Komentari