ETEŠ je ove školske godine po treći put sudjelovala na ekipnom natjecanju iz matematike MAT liga koje se održava tijekom školske godine u četiri kola (ove godine to je bilo 04. 10., 06. 12., 08. 02. i 19. 04.). Učenici se natječu u ekipama po dvoje iz iste generacije i bodovi se zbrajaju po kolima. Natječu se u B kategoriji zajedno s općim gimnazijama i strukovnim školama.

I ove godine natjecalo se ukupno 11 ekipa – iz prvih razreda dvije (Viktor Vuk, Karlo Derjanović, Mateo Mijatović i Toni Stojić), iz drugih tri (Luka Akmačić, Antonio Dukanović, Ivan Suvala, Leo Grganić, Nina Radovčić, Petra Šupica te Petar Ruškan i Jona Slišurić kao zamjene), iz trećih dvije (Ariana Matošević, Kristijano Gerguri, Petar Banjak i Martin Grgić) i iz četvrtih četiri (Mateo Čmelješević, Kristijan Knežević, David Belvanović, Ivan Dakić, Bilbil Čočaj, Marko Živković, Karlo Wirth i Šime Zoričić). Po jedna do dvije ekipe s najmanje bodova nisu išle u sljedeće kolo, tako da je do 4. kola došlo samo 6 najboljih ekipa.

Nakon završena sva četiri kola najviše bodova skupila je prva ekipa 2.g razreda i zauzela 24. mjesto u RH (od ukupno 96 ekipa), zatim ekipa 1.e razreda koja je zauzela 47. mjesto u RH (od ukupno 150 ekipa) pa druga ekipa 2.g razreda na 45. mjestu u RH (od ukupno 96 ekipa). Ekipe 3.e, 4.f i 2.k u ukupnoj su se konkurenciji plasirale oko sredine ljestvice. Uspjeh je zadovoljavajući s obzirom da su naši učenici na natjecanje išli samo sa znanjem iz redovne nastave.

Gordana Jelić-Ulrich, prof. (povjerenica za natjecanje za Elektrotehničku i ekonomsku školu)

Autor: Kristina Dujmović

Komentari
Prethodni članakGlazba i dobre vibracije: HPD „Tomislav“ održao svoj „Proljetni koncert“
Sljedeći članakVikend van grada – Lonjsko polje