Sjećate se glasnika mira i borca za zaštitu životne sredine Japanca Yuji-a Miyata-e koji je u siječnju ove godine posjetio Novu Gradišku i zasadio stablo mira? Miyata prenosi poruku mira i zaštite životne sredine tako što pješači i sadi drveće u različitim državama koje obilazi.

Nakon Hrvatske Yuji Miyata nastavio je svoje pješačenje i širenje mira u svijetu i u drugim europskim zemljama. Nakon Kine, Koreje, Japana, Tajvana, Vijetnama, Kambodže, Tajlanda, Sirije, Turske, Bugarske, Srbije, Hrvatske i Slovenije, Miyata se trenutno nalazi u Italiji u gradu Brescia. Upravo nam se večeras javio putem facebooka i rekao da se odlično osjeća, da mu je u zadnje vrijeme malo teško hodati, ali kaže da mu snagu daju obitelj i prijatleji s kojim razgovara često putem društvenih mreža i skype-a, a također i njegovi facebook prijatelji koje je stekao na svojem putovanju kroz sve spomenute zemlje. U svim tim zemljama posadio je na više mjesta stablo mira, kao što je to i učinio u Novoj Gradiški. No, nakon ovog pothvata, Miyata planira nakon što provede jednu godinu u svom rodnom Japanu, novi projekt. Posjetimo Vas, njegov cilj je doći 27. srpnja u London na otvorenje Olimpijskih igara.

Dogovorili smo da ćemo se čuti i vidjeti putem skype-a prvom prilikom nakon što dođe u London, te ćete tako moći pogledati ekskluzivni razgovo. Rekao je da želi još jednom zahvaliti svim dobrim ljudima u Hrvatskoj koji su ga toplo dočekali i dodao da smo mi poseban narod koji je upoznao, misleći pritom na dobrodošlicu koju su priredili ljudi u svim gradovima diljem Hrvatske, a pogotovo dobru narav ljudi. S obzirom da ćemo Yuji-ju proslijediti link ove vijesti, poželjet ćemo mu puno sreće na japanskom jeziku: 私たちは、祐司を満たしていることを喜んでいる、我々はあなたの目標にあなたの方法であなたの幸運を願って

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakŽupanijski Centar za gospodarenje otpadom – središnja tema
Sljedeći članakVijesti iz Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška