S četiri uvjerljive pobjede u kvalifikacijama Novogradiščanin Fran Rakonić izborio je ulazak u glavni ždrijeb najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu-  Junior Orange Bowl International Tennis Championship.

Od 9.prosinca kada je rezultatom 6:2 6:4 započeo svoj pobjednički niz nad Kanađaninom Nicolasom Arsenaultom, domaća teniska snaga živi svoj Američki san. 

-“Čak mi je i drago što za razliku od svojih suigrača u reprezentaciji Voljavca i Salopeka ja moram igrati kvalifikacije jer ću se moći bolje prilagoditi na podlogu i osjetiti igru drugih natjecatelja”- izjavio je Rakonić prije odlaska u Ameriku 

Podlozi se, rezultati pokazuju, Fran izvrsno prilagodio, sunce u Miamiju mu izgleda daje snagu i bolje godi nego domaćinima jer u naredna tri kola kvalifikacija mladi Rakonić samo je nizao pobjede nad Amerikancima

Pali su tako pod Rakonićev reket Jason Daly rezultatom 6:1 6:0, Matthew Zeifman sa 6:3, 6:2 i na posljetku Ian Mayew, ponovno sa samo jednim ispuštenim gemom našeg mladog tenisača, odnosno rezultatom 6:1 6:0. 

Nova Gradiška je tako dobila svoj prvog ikad predstavnika u glavnoj igri na svjetskom teniskom turniru, a Hrvatska dvojcu novih aduta u pohodu na nove pobjede Orange bowl-a u konkurenciji do 12 godina. 

Nakon uspješne četiri, još je  šest pobjeda potrebno Franu za podizanje pobjedničke zdjele za naranče najjačeg svjetskog teniskog turnira u juniorskoj konkurenciji. 

Poznajući Frana i impresionirani dosadašnjim uspjesima, suigrači njegovog Teniskog Kluba Nova Gradiška, kao i mi, poručujemo “Fran, možeš ti to, navijamo za tebe!” 

Foto:Arhiva 

Komentari
Prethodni članak“Zauzmi se za sebe – cijeni drugoga”: Okrugli stol učenika, profesora i struke u novogradiškoj Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi
Sljedeći članakTreba to moći: „Kugla” s predstavom „Tko pjeva zlo ne misli” u četiri večeri do posljednjeg mjesta „napunila” dvoranu „Relković” / foto