Četiri večeri zaredom novogradiški Dom kulture bio je ispunjen do posljednjeg mjesta.

Kazališna udruga glumaca amatera „Kugla” Nova Gradiška za sve poklonike kazališta izvela je sjajnu predstavu „Tko pjeva zlo ne misli” u režiji našeg sugrađanina Milana Vidošića.

Puna dva sata novogradiška je publika imala prigodu uživati u predstavi nastaloj prema noveli Vjekoslava Majera, za jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije, nastalom na temelju Dnevnika maloga Perice iz 1942. godine.

Naš sugrađanin, glumac i dramski pedagog Milan Vidošić režirao je kazališni potpourri koji rekonstruira izumirući dobri duh Zagreba.

Većina radnje zbiva se u gornjogradskom stanu obitelji Šafranek, obližnjem kafiću ‘Kod Žnidaršića’, u koji Franjo šalje maloga Pericu po crno, belo ili plešivićko, te u Samoboru.. Legendarne rečenice, poput: ‘Ako si ja oću popiti gemišta, to je moja privatna stvar’, ‘Moja žena ni preveć vredna, ali vređati ju ne dam’ ili ‘Tu se samo priča, a ništ se ne pije’… prepričavaju se i danas, a mogli smo ih čuti i sve četiri večeri izvedbe predstave.

Glumačka ekipa novogradiških glumaca amatera maestralno je izvela ovu ljubavnu komediju s pjevanjem i puna dva sata novogradiškoj publici omogućila odličnu kazališnu večer.

Uloge su više nego „legle” glumcima novogradiške „Kugle” koji su nam sjajno dočarali sva događanja, ljubavne zaplete i rasplete obitelji Šafranek.

Maestralni Milan Vidošić u ulozi Franje Šafraneka, Ivana Buturac (Mina), Blaženka Lekić (Ana), Zvonimir Ivanišević (Fulir), Tanja Bešlić (Marijana), Sanja Kovarbašić Ferković (Beta), Fran Vlaović (Perica) oduševili su svojom izvedbom. Tu su i nezaobilazni svirači, Dražen Levis, Luka Gubić i Luka Marinović, glazbena urednica Dunja Vidošić Rapić koji su se istinski potrudili da sve bude baš onako kako treba i da publika uživa u još jednom odličnom glumačkom osvarenju. Za kostime se pobrinula Barbara Strmečki, a tu je i sva ona potpora ekipa i logistika obitelji i prijatelja.

– Zadovoljni smo, ovo je šesta po redu predstava koju je „Kugla” plasirala na novogradiške kazališne daske. Velika su nam potvrda izjave ljudi koji kažu da nam je ova predstava za nijansu„jača” od prethodnih pet. Nastojimo se nadograđivati, iako je predstava dosta zahtijeva, pokušali smo i, ja vjerujem uspjeli – kaže Milan Vidošić, glumac, redatelj i predsjednik Kazališne udruge glumaca amatera Nova Gradiška.

Obilje smijeha, dobrih pozitivnih vibracija obilježili su i ovu predstavu novogradiških glumaca amatera, a budući da su na kraju udali jednu od protagonistica predstave Minu (Ivanu Buturac), posjetitelji su to morali i proslaviti u svatovima. Naime, sve četiri večeri, nakon predstave posjetitelji i glumci bili su u svatovima, prigodnom domjenku koji su u novogradiškom Društvenom domu za sve posjetitelje organizirali članovi „Kugle”.

 

 

 

Komentari
Prethodni članakFran Rakonić izborio glavni turnir na Floridi
Sljedeći članakBOKS: Filip Poturović ponovno osvojio zlatnu medalju na državnom prvenstvu