Jedna od najkreativnijih i najprepoznatljivijih akcija Udruge Hrabro dijete, uz onu nacionalnu Šišanjem uz njih, svakako je akcija Fotkaj srcem, Novogradiščanima predstavljena večeras ( petak, 21.prosinca ) u prostoru trgovačkog centra Konzum

Plemenitost, humanost, empatiju i osjećaje za druge, jednostavno ili imaš ili nemaš. Na sreću, vrijeme blagdana, vrijeme je kada su srce i duša nekako otvoreniji i spremniji osjetiti druge i njihove potrebe. Kada su dječji osmjesi i zdravlje u pitanju, ono što svaki roditelj želi pod borom, onda priča dobiva novu, dublju dimenziju.

 

Upravo su tu dimenziju osjetili svi koji su večeras bili dio jedinstvene izložbe fotografija nastalih mobitelom.Jer, osjetiti i vidjeti svijet dječjim očima, u vrijeme kada smo svi pomalo djeca, sjajan je uvod u blagdansku priču. Raduje što su se akciji odazvali svi osnovnoškolci i srednjoškolci našega grada, ali i učenici srednje grafičke škole iz Zagreba, a poznavajući članove Hrabrog djeteta, i ova bi priča mogla dobiti nacionalni predznak.

 

Amaterske fotografije srcem i osjećajima nadoknađuju nedostak profesionalizma, stoga i svi vi ostali budite profesionalci kada je humanost u pitanju, pa prilikom slijedeće kupovine, uronite u dječji svijet, a potom prošetajte do kutijice za prilog. I dopustite da se Božić dogodi u srcima onih koji ga si, zbog bolesti i neimaštine ,možda ne mogu priuštiti.

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakBožić dolazi?
Sljedeći članakMirisi i okusi Slavonije i Božića