Članovi Gradske organizacije SDP-a Nova Gradiška u povodu Međunarodnog dana žena jučer su u središnjoj gradskoj Ulici slavonskih graničara, već tradicionalno, dijelili cvijeće našim sugrađankama. Kako ističe Vlatka Peterlik Vasiljević, predsjednica Foruma žena SDP-a Brodsko posavske županije, statistički podaci i svakodnevni realitet ukazuju na činjenicu da u Hrvatskoj, nažalost, žene i muškarci nemaju jednaka prava i mogućnosti u svim područjima života pri čemu je rodna diskriminacija široko prisutna, uz učestalo nasilje te brojne stereotipe i predrasude:

Sve to treba mijenjati i ići prema boljem, istaknula je Peterlik Vasiljević i dodala:

– Nije se puno toga promijenilo, samo smo još više opterećene. Žene su se uvijek morale boriti za svoja prava. Forum žena SDP-a danas nastavlja tu borbu, kao što su to činile generacije žena prije nas. Dan žena je dan kada mi žene dižemo glas jer nas ostatak godine kada govorimo ne čuju, stoga je moto žena u SDP-u „pola neba, pola zemlje, pola moći”. I dalje ćemo se zalagati za bolja prava žena, bolje plaće i ravnopravnost. Forum žena SDP-a Nova Gradiška i Brodsko posavske županije sudjeluje na raznim edukativnim radionicama, humanitarnim akcijama. Krajem trećeg mjeseca sudjelovat ćemo u humanitarnoj akciji za Zakladu Ana Rukavina. Planova ima, nastavljamo dalje – kaže Vlatka Peterlik Vasiljević.

 

Komentari
Prethodni članakGimnazijalci uspješni u županijskom natjecanju; Barbara Ribić osvojila prvo mjesto iz matematike
Sljedeći članakHoće li Novogradiščani dobiti zatvorene bazene, što je s izgradnjom farme za tov svinja, što se trenutno gradi i radi…