Županijsko natjecanje iz matematike održano je 1. ožujka u OŠ „Vladimir Nazor“ u Slavonskome Brodu. Od 14 natjecatelja srednjih škola 10 učenika je bilo iz Gimnazije Nova Gradiška, čime se jako ponosimo, prenose iz novogradiške Gimnazije.

Učenici novogradiške Gimnazije natjecali su se u B kategoriji. Čestitamo mentorici, prof. Branki Kušenić, i učenicima na odličnim rezultatima! Barbara Ribić (1. C) osvojila je 1. mjesto u kategoriji 1. razreda, Marko Bošnjak (2. B) 1. mjesto u kategoriji 2. razreda, Patrik Ivanetić (3. B) i Domagoj Ivanišević (3. C) dijele 1. mjesto u kategoriji 3. razreda. Mihael Božić (3. C) osvojio je 2., a Luka Žeruk (3. C) 3. mjesto u kategoriji 3. razreda. Vito Arić (4. A) osvojio je 1. mjesto u kategoriji 4. razreda.

S obzirom na odlične rezultate i visok broj postignutih bodova očekuju poziv na državno natjecanje.

-” Išla sam u osnovnoj školi na natjecanja iz Matematike, bilo mi je jednostavno gradivo za razumjeti i samo sam nastavila s natjecanjima i tako sam i zavoljela taj predmet. Prošle godine bila sam druga na županijskom natjecanju a ove godine prva. Idem na dodatnu nastavu iz Matematike, ako nemam nikakav test sutradan, nakon nastave samo ponovim gradivo koje smo radili. To mi je puno lakše, svaki dan po malo i mislim da je to ključ. Svi profesori su dobri prema nama i bilo je lagano prilagoditi se na prvi razred i sve novosti koje su nas dočekale,” – kaže Barbara koja bi voljela studirati stomatologiju, no kako napominje, tek je prvi razred i ima još dovoljno vremena za razmišljanje o budućnosti..

Komentari
Prethodni članakPolicija i HAK povodom Dana žena darivali sudionice u prometu
Sljedeći članakForum žena SDP-a: Cvijeće za sugrađanke, ali i borba za bolji položaj žena u društvu