U organizaciji Grada Nova Gradiška i Turističke zajednice grada u Novoj Gradiški održan je još jedan “Festival čobanca”, natjecanje u kuhanju čobanca. Sve je organizirano u čast 27. obljetnice vojno redarstvene operacije “Bljesak”, akcije izvedene s ciljem oslobađanja okupiranih dijelova zapadne Slavonije.

I ove godine se pokazalo da samim odazivom ekipa ova manifestacija dobiva na popularnosti, neizostavni slavonski specijalitet zamirisao je gradom, a snage su “odmjerile” raznolike kuharske ekipe. Ukupno se kuhalo u 19. kotlića.

Prosudbena komisija u sastavu: Željko Matijević, Marko Tokić, Ivica Tadić i Branko Pristaš ocjenjivali su boju, okus, gustoću te kompoziciju namirnica, koje su, kako tvrde kuhari amateri jedni od najvažnijih komponenti dobroga čobanca.

Sudjelovalo je 19 ekipa: Udruga umirovljenika “Iskusna kuhača”, JVP Nova Gradiška, Eko Kong NG, Udruga vinogradara i voćara “Slavča” OPG Jakobović i prijatelji, Udruga veterana 3.GBR “Kune”, DVD Ljupina, Udruga “Prijatelji rijeke Save”, L.U. “Podložje” Nova Gradiška, Distillery & Brewery Bošnjak, MB instalacije, 121. – otpisani, OPG Lalić, Cernička Šagovina, DVD Gunjavci, Vodovod Zapadne Slavonije, Odlagalište d.o.o. i Kaužljar i prijatelji.

Dobrog raspoloženja i zajedništva nije nedostajalo, a tko je zauzeo prvo mjesto, kako nam rekoše ekipe, nije ni bitno, važno je da su se branitelji i građani ponovno okupili, družili  i da se ne zaboravi glavni razlog zbog kojega se manifestacija i organizira –  vojno redarstvena operacija “Bljesak”. Ipak, s obzirom na to da je manifestacija natjecateljskog duha, proglašene su tri najuspješnije ekipe i dodijeljene zahvalnice sudionicima.

Prva je ekipa Distillery & Brewery Bošnjak.

Druga je ekipa DVD Ljupina.

Treća je ekipa OPG Lalić.

Nagradu im je uručio zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, koji je i svim ostalim ekipama uručio priznanja.

Nakon što su se svi počastili vrhunskim slavonskim specijalitetom čobancem, uslijedio je vrhunac večeri, koncert dobro nam poznatih Slavonskih Lola. Slavonske pjesme i vrhunska izvedba oduševili su ispunjen gradski trg i “natjerale” sve prisutne da zapjevaju skupa s Lolama, a večer nije mogla proći ni bez kola. Odlična atmosfera potrajala je do kasnih sati.

Dostojanstveno, emotivno, ali i svečano ispraćena je još jedna manifestacija hrvatskim braniteljima u čast, manifestacija posvećena obljetnici vojno redarstvene operacije “Bljesak”.

Komentari
Prethodni članakSpoj Slavonije i Istre: U „Slavonskom dućanu” održana manifestacija „Okusi Istre”
Sljedeći članakU Okučanima obilježena 27. obljetnica VRO Bljesak: “Ovo je velika pobjeda Hrvatske vojske”