Protekli vikend, Folklorni ansambl KUU Cernik, gostovao je u Sloveniji, točnije u mjestu Artiče pored Brežica na uzvratnom koncertu kod Folklorne skupine Oton Župančić. Nastavak je to prijateljske suradnje koja je započela u Klagenfurtu prije tri godine na CIOFF-ovom festivalu, gdje su obje skupine izabrane od svojih nacionalnih predstavništva, predstavljale svoje države u sklopu projekta Alpe-Adria.

Cerničani su se predstavili pjesmama i plesova iz raznih dijelova Hrvatske, približivši tako slovenskoj publici sve bogatstvo hrvatske tradicijske kulture. Dugotrajno prijateljstvo, rezultiralo je rađanjem ideje o još većem povezivanju kako ansambala, tako i na općinskoj razini što se planira poveljama o prijateljstvu i suradnji u budućim godinama.

“Kada pronađeš prijatelje koji vam odgovaraju i s kojima vam je lijepo družiti se, svakako želite produbiti i zapečatiti to prijateljstvo na duge staze”dodao je predsjednik Kulturno umjetniče udruge “Cernik” Ivan Ivanović.

Članovi našeg uspješnog ansambla, iskoristili su priliku i ujedno posjetili Advent u Zagrebu, koji su iskoristili za zajedničko druženje pred veliki broj nastupa koji ih očekuju ovaj mjesec.

no images were found

Komentari
Prethodni članakKolike božićnice daje država, a kolike privatnici?
Sljedeći članakNova predstava novogradiške “Kugle”: “Ožalošćena rodbina”, rasprodane sve tri večeri / foto