Kazališna udruga glumaca amera Nova Gradiška i ove je godine u prigodi Dana grada za sve poklonike kazališne umjetnosti pripremila novo kazališno ostvarenje. Ovoga puta pripremili su nam sjajnu predstavu “Ožalošćena rodbina”, komediografa Branislava Nušića.

Redatelj je predstave naš poznati Novogradiščanin, učitelj i dramski pedagog Milan Vidošić, a glazbena urednica Dunja Vidošić Rapić.

U sat i deset minuta predstave sjajni novogradiški glumci, amateri Milan Vidošić (Agaton), Blaženka Lekić (Sofija), Dražen Levis (Viktor), Sanja Kovarbašić – Ferković (Elza), Ivana Buturac (Olga) i Tanja Bešlić (Eva) pitko i s puno humora i izvrsnih gegova dočarali su nam ovu svevremensku komediju.

Radnja je jednostavna: Obitelj se okupi na pogrebu strica Martina u njegovu domu i svaki od rođaka uvjeren je da upravo on ima pravo na nasljedstvo. Svi se pretvaraju, žaluju i hvale pokojnika, dok se ne pokaže da nasljedstva zapravo nema. Tada padaju maske i splasnu tuga i poštovanje prema pokojniku.

Odlična gluma, niz komičnih situacija i ovoga su puta oduševili novogradišku kazališnu publiku.

Kazališna udruga glumaca amatera Nova Gradiška “Kugla” djeluje od 2015. godine i dosada su postavili pet kazališnih predstava: “Nepozvani gosti”, “The spika”, “Svjetska žena” prema tekstu naše sugrađanke Evice Kraljić, “Ljubavnik” i “Ožalošćena rodbina”.

– Scenarij je radila “Kugla”, dakle svi mi prema tekstu bezvremenskog pisca Branislava Nušića. Predstavu igramo tri dana zaredom i dvorana je sve večeri rasprodana. To nam je izuzetno drago jer to radimo za naš Grad i njegove građane. Veliko je ovo priznanje za cijelu ekipu, radili smo dosta dugo, posljednja tri mjeseca tri dana u tjednu. Sve je to zahtijevalo velika odricanja, no reakcije publike su odlične i to nas raduje – kaže Milan Vidošić.

Valja napomenuti da je na ovogodišnjem 53. Brodfestu Milanu Vidošiću dodijeljena nagrada za najboljeg glumca Brodsko posavske županije. Odakle ljubav prema glumi:

– Radim kao učitelj ali sam diplomirao i za dramskog pedagoga. Dvadeset godina u Osnovnoj školi “Ljudevita Gaja” vodim dramsku skupinu i šest puta smo bili na Državnom natjecanju “Lidrano”. Ljubav prema glumi krenula je još iz djetinjstva i drago mi je da se i dalje mogu potvrđivati na glumačkom planu – kaže Vidošić.

Predstava “Ožalošćena rodbina” bit će izvedena i večeras u novogradiškom Domu kulture od 19,00 sati, a zbog svega viđenog i doživljenog, na trudu i angažmanu, cijeloj ekipi “Kugle” sve čestitke i samo hrabro naprijed!

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakFA KUU Cernik na gostovanju u Sloveniji
Sljedeći članakUhvaćen 51-godišnji kradljivac drva iz Okučana