Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška proveli su preventivno edukativnu akciju pod nazivom „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“.

Akcija se provodila kako u gradu Nova Gradiška, preciznije ispred Dječjeg vrtića “Maslačak” “Maslačak“ i „Radost“, tako i ispred dječjih vrtića u naseljima Cernik, Rešetari, Staro Petrovo Selo i Nova Kapela, s ciljem provjere načina prijevoza male djece u osobnim automobilima, ali i educiranja o ispravnom korištenju autosjedalice. 

Prema riječima policijskog službenika PP Nova Gradiška, Dražena Vlaovića koji je zajedno sa svojim kolegama provodio akciju, Novogradiščani vode brigu o sigurnosti svoje djece u prometu, koriste autosjedalice, uglavnom ih pravilno postavljaju i redovito vezuju pojaseve, no uvijek ima prostora za poboljšati sigurnost. Upravo zato su policijski službenici za vrijeme akcije roditeljima i građanima, koji su dovozili i odvozili djecu, dijelili brošure Udruge „RODA“, pod nazivom kao i akcija „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“.

Pri dijeljenju brošura policijski službenici su građane savjetovali o načinu postavljanja sjedalice te zakonskim odredbama, a savjeti su kako su istaknuli neki od građana uvijek dobrodošli, jer u današnje vrijeme autosjedalica ima bezbroj, raznih veličina, oblika i bez obzira na to što se sve autosjedalice slično postavljaju, opet one male razlike mogu biti od velikog značaja za sigurnost djece. 

“Zakonskim odredbama čl. 158. I 163. Zakona o sigurnosti prometa na cestama propisano je koja se djeca moraju i na koji način prevoziti u autosjedalicama, te kada se mogu prevoziti bez autosjedalice ili uz pomoć sigurnosnog postolja i na kojim sjedalima u motornim vozilima.”- izjavio je policijski službenik PP Nova Gradiška, Dražen Vlaović

Akcija podjele brošura nije se provodila samo na način da se u što kraćem vremenu podjeli, već da se tijekom uručenja brošure obrati pažnja na prijevoz i smještaj djeteta u vozilu. Osim podjele brošure i utvrđivanja traženih podataka poseban cilj policijskih službenika bio je i spomenuta edukacija vozača odnosno roditelja s naglaskom na praktične primjere. 

“Sigurnost naših najmlađih, kao i naša vlastita sigurnost treba nam biti na prvom mjestu, stoga apeliramo na korištenje autosjedalica, vezivanje pojaseva kako kod djece tako i odraslih, savjesno i odgovorno ponašanje u prometu i u ovim blagdanskim danima strpljenje zbog mogućih gužvi kako bi svi sigurno i sretno stizali na svoja odredišta i kako bi se izbjegle crne statistike koje nas prate na našim prometnicama”- zaključio je policijski službenik, Dražen Vlaović

 

Komentari
Prethodni članakTražite posao?! Evo što se nudi u okolici Nove Gradiške
Sljedeći članakEvo kako će trgovački lanci raditi za Uskrs i Uskrsni ponedjeljak