Dolaskom lijepog vremena razmišljamo gdje otići na izlet, početak svibnja pravo je vrijeme za istraživanje prirode.

Od prekrasnih šuma i rijeka, teško je odlučiti gdje prvo otići. Zato ćemo vam mi pomoći – izdvojili smo mjesto koje je od Zagreba udaljeno najviše sat vremena vožnje, a koje je idealno za vikend izlet u prirodi.

Sunčani dan provedite na jednodnevnom izletu u Parku prirode Lonjsko polje. Ovaj prekrasan park prirode područje je kao stvoreno za jednodnevni izlet s prijateljima ili s djecom. S 511 kvadratnih kilometara ima puno toga za ponuditi. Plovidba čamcima na solarni pogon, panoramska vožnja turističkim vlakićem kroz Krapje – selo graditeljske baštine, obilazak retencije Lonjskoga polja u Osekovu električnim golf vozilima, promatranje pašnjaka prepunog konja i krava s vidikovaca u Repušnici i Čigoču, najam bicikla i kanua ili zakoračite stopama graničara, prošećite Stazom graničara koja vodi na prvi ornitološki rezervat u Hrvatskoj – Krapje đol.

Ako ste roditelj i često razmišljate kamo biste mogli odvesti mališane, a da im bude lijepo i edukativno, uputite se u Mužilovčicu gdje djeca nerijetko po prvi puta vide konja, kravu ili praščiće na slobodnoj ispaši – bit će ovo izlet pun doživljaja!

I za kraj obiđite neki od lokalnih restorana, osjetite rapsodiju okusa i mirisa hrane i pića, spoja Posavine i Moslavine.

Park prirode Lonjsko polje, izniman primjer – održiva zaštita prirode, turizam i seoski život zajedno!

Zbog velikog interesa potrebno je rezervirati mjesto na plovilima putem telefona par dana unaprijed, 044-672-080.

PHOTO: Hrvatski fotosavez, Tamara Josić, Željko Gašparković

Komentari
Prethodni članakETEŠ sudjelovala na ekipnom natjecanju iz matematike – MAT liga
Sljedeći članakSjajni koncerti cijelog ljeta: Turistička zajednica Grada Nova Gradiška predstavlja Ritam parka