Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju pokrenut je na inicijativu Europske komisije 2016. godine kako bi se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učinilo privlačnijim kroz razna događanja koja se održavaju u cijeloj Europi, na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini.

Zainteresirani sudionici Tjedna imaju priliku razmijeniti primjere izvrsnosti s područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, inovativne nastavne prakse, uspješne strukovne programe koji potiču naukovanja, primjere učenja na radnome mjestu, usavršavanja i prekvalifikacije te održivih partnerstava između poduzeća i obrazovnih ustanova.

Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška  i ove godine priključila se obilježavanju VET WEEK-a i tako postala dio velike priče o važnosti strukovnog obrazovanja kroz tisuće aktivnosti koje su se provodile prošloga tjedna diljem Europe.

Učenici novogradiške srednje škole zajedno s profesorima u sklopu VET WEEK-a  posjetili su osnovne škole u gradu i okolici. 

Obilježavanje Europskog tjedna strukovnog obrazovanja započeli su posjetom Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Novoj Gradiški, te OŠ Mato Lovrak.

Učenici smjera komercijalist Leonarda Lukačević i Valerija Videc, te učenici smjera tehničar za računalstvo Rene Kumić i Lovro Jugović u pratnji profesora Petra Kičića i Ivane Gajski Berić predstavili su zanimanja spomenute škole i aktivnosti koje školu čine posebnom.

Istim su se programom predstavili i u dvije osnovne škole u okolici – Ante Starčevića Rešetari i Matija Gubec Cernik, gdje su i više nego dobro ugošćeni, a interesa od strane osmaša nije manjkalo. Kako je rekla profesorica Ivana Gajski Berić, brojna su pitanja postavljali kako bi saznali još dodatnih informacija vezanih uz školu i sve aktivnosti koje provode, a to je u konačnici i bio cilj provedbe VET WEEK-a, koji će se, kako kažu, provoditi i dalje. 

no images were found

 

 

 

Komentari
Prethodni članakEUROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA Kaznili Hrvatsku s 5.000 Eura zbog kažnjavanja novinara
Sljedeći članakKultura naša svagdašnja: Mora li baš ovako?!