Novogradiška Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja“Pozitiva“ ove godine uz potporu Grada Nova Gradiška provodi projekt “Partnerstvo roditelja, odgajatelja i lokalne zajednice za dobrobit predškolskog djeteta”.

Stručne aktivnosti članica Udruge usmjerene su na pripremu roditelja budućih prvašića za uspješno suočavanje sa stresnim trenutkom u životu i roditelja i djece – polaskom djeteta u školu.

Do sada je s roditeljima održana „Mala škola za roditelje“, koju je vodila Mira Linjaković, prof. pedagogije, te radionica „Roditelji – partneri škole“ koju je vodila Marija Dautović, dipl. pedagog.

S ciljem supervizije i stručne pedagoško-psihološke pomoći odgojiteljicama u zahtjevnom i odgovornom radu s djecom, članice Udruge „Pozitiva“ Mirela Brlić- Trnka, prof pedagog i mr. Ljiljana Lukačević, spec. kliničke psihologije realizirale su edukacijski seminar i radionicu. „Timski rad i suradničko učenje-temelj uspješnog rada s roditeljima“.

U nastavku Projekta bit će novih edukacija i radionica u Dječjem vrtiću, a članice Udruge „Pozitiva“ pripremile su i brošuru za novu generaciju roditelja budućih prvašića, s pedagoško-psihološkim savjetima kako da „prvi dan u školi uopće ne boli“.

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakTrenkova ulica od 104. – 253. sutra neće imati pitke vode
Sljedeći članakJe li Ronko pristupio Bandićevoj stranci i Klubu zastupnika?