Autor: Jerko Zovak/ SBPlus

Sinoć u 21:11 sati glavni urednik 034portala, dakle kolega, Ante Mandarić, objavio je članak pod naslovom: ‘Ronko indirektno prešao u HDZ-ovu vladajuću koaliciju ????‘. Nakon što je upitao: ‘Je li Ronko pregazio svoju riječ i priključio se vladajućem HDZ-u ?’, Mandarić donosi “ekskluzivnu neslužbenu informaciju da je u Požegi potpisan sporazum u kojem saborski zastupnik, bivši SDP-ovac, Zdravko Ronko, i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u nazočnosti požeške elite, potpisuju sporazum kojim se Zdravko Ronko priključuje Klubu Milana Bandića 365 u Hrvatskom saboru. Tim činom indirektno se priključuje vladajućoj HDZ-ovoj koaliciji. Neslužbeno doznajemo da Zdravko Ronko ima izgleda postati čak i ministar u ovoj Vladi”.

Petnaest sati i šest minuta kasnije, u 12:57, Mandarić je toj spektakularnoj informaciji dodao i novu objavljenu u članku pod naslovom: ‘Politička zavrzlama u Požegi: Lojza se pridružuje Ronku u MB 365?? Danas je sve moguće!’

Nakon što je ponovio od jučer – da “Ronko prelazi u stranku Milan Bandić 365” – Mandarić je danas dodao jedno vrlo intrigantno pitanje: “Hoće li se Ronkov tim jahača sreće (Tamara i ekipa) (Puač op.a.) priključiti toj opciji?”, jer bi na taj način “Milan Bandić imao nekoliko vijećnika u Gradskoj kući ili Županijskoj vijećnici”, te je otklonio jednu “apsurdnu i gotovo nevjerojatnu situaciju, da bi naš Lojza (požeški župan Alojz Tomašević op.a.) prešao u Bandićev tim”.

Tragom tih informacija, kontaktirali smo zagrebačkog gradonačelnika Bandića – putem jednog od njegovih najbližih pobočnika – kako bismo dobili potvrdu “ekskluzivne neslužbene informacije” o tako radikalnoj ekspanziji njihove stranke u Zlatnu dolinu.

– Točno je da smo jučer bili na proputovanju kroz Požegu i tom prilikom popili piće sa starim dugogodišnjim prijateljem gradonačelnika Bandića, saborskim zastupnikom, bivšim gradonačelnikom i županom požeško-slavonskim, Zdravkom Ronkom. Točno je da smo s par rečenica osvrnuli se na aktualnu situaciju u zemlji. Točno je da bi Klub zastupnika Milan Bandić 365 rado primio i Zdravka Ronka u naše redove. Međutim, nije točno da smo raspravljali o Zdravkovom prelasku u našu stranku, dapače, svojevremeno je on takvu mogućnost otklonio. Iso tako, nije točno da je Ronko pristupio našem Klubu zastupnika, ali to ne znači da smo mi odustali od namjere vidjeti ga u našim redovima. – za SBplus kazao je služben i povjerljiv izvor koji “nije ovlašten dati izjavu” zbog čega “ne želi da mu spominjemo ime”.

Drugi izvor SBplusa, koji prati požešku političku scenu, kazao nam je kako nije nimalo čudno da su Bandić i Ronko bliski “jer su dugo godina bili istaknuti članovi SDP-a, a pored toga, na inicijativu Ronka – Bandić je dosta pomogao Požegi. U vremenu dok je gradonačelnik Požege bio Zdravko Ronko, Bandić je bio čest gost grada Požege. Oni su bili i ostali prijatelji bez obzira na suprotne političke tabore. Zbog toga, Bandić je davao brojne donacije požeškim udrugama, gradio dječja igrališta uz škole i slično. Bilo je to plodonosno prijateljstvo” zaključio je izvor SBplus-a.

Dakle, Bandić jeste bio u Požegi i popio piće sa Zdravkom Ronkom, međutim, Ronko je svojedobno odbio učlaniti se u njegovu stranku te, zasad, nije ušao u njegov Klub zastupnika. A hoće li to učiniti – postati član Bandićevog Kluba – ostaje tek vidjeti. Kao, uostalom, što ostaje vidjeti hoće li biti nužno da Ronko ispuni svoje obećanje dano netom nakon izlaska iz SDP-a: “Osujetio bih plan koji Bernardić smišlja, da ode na izvanredne ili redovne izbore i poslije toga koalira s HDZ-om, koji nema ni s kim drugim koalirati, u toj situaciji spreman sam podržati i crnog vraga, pa i HDZ, da ne dođe do izvanrednih izbora”.

Izvor: SBPlus

Komentari
Prethodni članakEdukativni projekt Udurge ”Pozitiva” u dječjem vrtiću Nova Gradiška
Sljedeći članakOve nedjelje moto utrkom SMK ”Nova Gradiška” ponovno pokreće motociklistički sport u gradu