U okviru provedbe projekta Srpskog demokratskog foruma “Razvoj zajednice na lokalnom nivou” kojeg financijski podržava The Balkan Trust for Democracy, stručnjaci predavači održat će edukacije za predstavnike udruga, Vijeća nacionalnih manjina i manjinskih organizacija, inače članica Lokalnih vijeća za razvoj zajednice s područja Pakraca, Lipika i Okučana.

Dvodnevna radionica “Upravljanje projektnim ciklusom – identificiranje i generiranje projektnih ideja” bit će održana u Okučanima, 28. i 29. siječnja, u prostorijama Općinske vijećnice s početkom u 10,00 sati.

 

Cilj radionica je jačanje kapaciteta članica Lokalnih vijeća u pogledu manje zahtjevnih EU fondova i njihovog daljnjeg upoznavanja s pripremom projektnih prijedloga. Poseban naglasak nosi program Mladi na djelu, koji potiče suradnju mladih iz Hrvatske s mladima u EU, kao i susjednim državama Bosnom i Hercegovinom i Srbijom. Sudionici radionice će ukratko proći teorijski dio same metodologije pripreme projekta, nakon čega će ih predavači upoznati s identificiranjem i generiranjem prihvatljivih projektnih ideja koje je moguće financirati kroz programe Agencije za mobilnosti i fondove Europske unije.

 

Interaktivnim radom s predavačem Tomislavom Lneničekom iz tvrtke Nove mogućnosti d.o.o i voditeljem projekta Nikolom Ivanovićem, sudionici će raditi na razradi projektnih ideja, kako bi se maksimalno pripremili za neki od natječajnih rokova tijekom 2013. godine.

Autor: Nikola Ivanović/photo: Željko Idžotić

Komentari
Prethodni članakPrepoznatljivost i kvaliteta “Poljoprivredno-poduzetničkih ideja 2013”
Sljedeći članakPoljoprivredno-poduzetničke ideje, 15.puta (photo)