Sadržaj i značaj tradicionalne 15. savjetodavno-izložbene manifestacije “Poljoprivredno-poduzetničke ideje 2013” službeno su predstavljeni danas na tiskovnoj konferenciji, na kojoj su se nazočnim novinarima obratili, u ime organizatora, pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu Željko Burazović te Stjepan Bošnjaković, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Brodsko-posavske županije.

Uz predstavljanje programa manifestacije presica je naglasila značaj manifestacije, ali i nužnost edukacije, razmjene iskustava, uspostavljanje suradnje, kao i usvajanja neophodnih suvremenih znanja u kojima domaći poljoprivrednici još uvijek zaostaju. “Očekujemo da poljoprivredni sektor prepozna životnu važnost predloženih tema. Unaprijed mogu potvrditi rečeno jer je iskazan izuzetan interes za izlaganjem. Prostor Društvenog doma Nova Gradiška popunjen je do posljednjeg mjesta”, ističe Burazović.

 

Stjepan Bošnjaković je ukazao na rekoran broj izlagača: “Ukupno imamo prijavljenih 67 skupnih i pojedinačnih izlagača, odnosno štandova, što je za dva više nego prošle godine. Bez obzira na krizu i recesiju, vraćaju nam se isti izlagači, a redovito pristižu i neki novi. Na ovogodišnjoj manifestaciji ukupno je prisutno oko 100 tvrtki, obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i ostalih pojedinaca”.

 

Mijo Gašparović, viši stručni savjetnik za ruralni razvoj i programe Europske unije, tijekom tiskovne konferencije predstavio je i službeni video materijal koji prati manifestaciju i koji će posjetitelji imati priliku vidjeti na svečanom otvorenju jubilarnih 15. “Poljoprivredno poduzetničkih ideja”. “PP ideje”, kako ih skraćeno znamo nazivati, uz onaj edukativni dio, na kojemu će po prvi puta javno biti predstavljen novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, uz ponavljanje gradiva iz aktualne legalizacije gospodarskih objekata, ponudit će izlagačima priliku za predstavljanjem vlastitih proizvoda.

 

Vrata izložbenog dijela najveće novogradiške gospodarske manifestacije svim zainteresiranima bit će otvorena u petak, 25. siječnja, od 09,00 do 19,00 sati, te u subotu, 26. siječnja, od 09,00 do 15,00 sati. Organizator je, kao i svih dosadašnjih godina, Brodsko-posavska županija, u suradnji s Poljoprivrednom savjetodavnom službom, Županijskom gospodarskom i obrtničkom komorom, razvojnom agencijom CTR, srednjim školama, te Turističkom zajednicom i Gradom Nova Gradiška, a medijski pokrovitelj (uz izravne prijenose) Radio Nova Gradiška.

Autor: Zorislav Knežević/photo: Željko Idžotić

Komentari
Prethodni članakKoliko smo ( NE ) pismeni?
Sljedeći članakEdukacije za članove Lokalnih vijeća za razvoj zajednice