U novogradiškom Centru za socijalnu skrb provodi se redovita edukacija udomitelja s područja Grada Nova Gradiška i općina novogradiškog kraja.

Kako ističe magistra psihologije Ivana Mikanović, cilj je upoznati buduće udomitelje s teorijskim i praktičnim konceptima vezanim uz udomiteljstvo, specifičnostima i izazovima u udomiteljstvu, uz osnaživanje, podršku i razvoj vještina obitelji koje su se odlučile baviti ovim humanim oblikom skrbi za korisnike u sustavu socijalne skrbi.

– Kroz našu redovitu godišnju edukaciju, udomitelje želimo upoznati sa sadržajem, svrhom i načinom obavljanja udomiteljske skrbi, pravima i obvezama udomitelja, obvezama Centra za socijalnu skrb i načinu suradnje s našom ustanovom. Progovorit ćemo i o suradnji s biološkom obitelji, psihodinamici odnosa u udomiteljskoj obitelji, odnosima i ozračju unutar obitelji, ozračju, razumijevanju, vrijednostima i etici u udomiteljstvu, emocionalnim potrebama korisnika, komunikacijskim vještinama – kaže Mikanović.

– Prvog dana edukacije udomiteljima smo predstavili Zakon o udomiteljstvu i Pravilnik o stambenim, socijalnim i drugim uvjetima udomiteljstva. Bile su tu i specifične teme iz ovog područja, poput “Komunikacije i međusobnih odnosa korisnika smještenih u udomiteljske obitelji”, “Shizofrenije”, “Svakodnevnom vježbanju kao prvenciji anaktivitetne atrofije i komplikacijama dugotrajnog ležanja”, komunikaciji, teoriji privrženosti, ljutnji, odgojnim stilovima roditeljstva – dodaje.

Edukaciju provode djelatnici novogradiškog Centra za socijalnu skrb uz pomoć suradnika, Ivana Rugle, Vesna Peterlik, Ana Kolovrat, Marija Delaš, Ivana Tomić Pavlović, Barbara Dautović, Dijana Petrović i Ivana Mikanović.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakNovogradiščani diljem Europe večeras uz hrvatsku pjesmu!
Sljedeći članakTwister safari day 13. svibnja u City Colosseumu