U četvrtak 22. veljače održana je druga u nizu radionica projekta Dron liga 2.0. Gimnazija Nova Gradiška postala je novi partner na projektu i tom prigodom dodijeljen im je dron DJI Mini 3 Fly More Combo. Dron liga je pilot projekt za darovite učenice i učenike srednjih škola Republike Hrvatske kojim se omogućava usvajanje naprednih STEM tehnologija kroz mentorirani, metodički oblikovan, kontinuirani, praktični rad s dronovima.

Ciljevi koji se ostvaruju projektom su učvrstiti motivaciju i povećati razinu znanja i vještina učenika za STEM područje, visokoškolsko obrazovanje ili rad u STEM području, razvijanje vještina 21. stoljeća te povezivanje srednjih škola s mogućnošću umrežavanja i daljnje suradnje u STEM aktivnostima i području:

– Prošli smo tjedan u sklopu stručnoga usavršavanja odslušali zanimljivo predavanje o letačkim operacijama sustava bespilotnih zrakoplova. Osim predavanja vježbali smo izvođenje letačkih operacija dronovima te su zainteresirani učenici i profesori položili ispit pri Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo. Ponosni smo vlasnici drona kojega ćemo rado koristiti za svoje aktivnosti. Hvala Udruzi Virtualci – ističu u novogradiškoj Gimnaziji.

 

 

Komentari
Prethodni članakProKnjižiMe by Mirela Relković: Čokolada
Sljedeći članakPU Brodsko-posavska: Građani dragovoljno predali veću količinu oružja