Foto: Ilustracija

Tijekom 2023. godine građani sa područja u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dragovoljno su predali veću količinu oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i raznog streljiva u odnosu na prethodnu godinu.

Nakon što su građani donijeli odluku o dragovoljnoj predaji i pozvali policiju, policijski službenici stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu na siguran način su preuzeli 181 komad raznog automatskog i rasprskavajućeg oružja (kategorija „A“), dok su prethodne godine preuzeli 130 komada. Nadalje, preuzeli su 26 komada raznog dugog i kratkog oružja (puške repetirajuće, poluautomatske, pištolji i revolveri), dok su godinu ranije preuzeli 9 komada. Također su preuzeli 12127 komada raznog streljiva za dugo i kratko oružje (2022. godine 4058 komada), te 10,1 kilograma eksploziva (2022. godine 5 kilograma).

Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna te građani mogu vremenski neograničeno donijeti odluku o dragovoljnoj predaji oružja i pozvati policiju na broj 192U tom slučaju se protiv osoba se neće pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Upozoravamo građane da ubojita sredstva ne odbacuju na javne i privatne površine (šume, poljoprivredne površine, kanale i sl.) niti u smeće, također da pronađeno oružje ne diraju niti pomiču zbog opasnosti za život i zdravlje, već odmah pozovu policiju.

Odluka o dragovoljnoj predaji oružja je prvi korak ka sigurnijoj i sretnijom budućnosti, te pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da učine taj prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.

Izvor/Foto: PU BPŽ

Komentari
Prethodni članakDron za novogradišku Gimnaziju
Sljedeći članakVečeras u novogradiškom kinu najiščekivaniji film godine: “Dina: Drugi dio”