Već ovog tjedna jedna politička stranka službeno će objaviti njenu kandidaturu za mjesto zamjenice gradonačelnika. Iako ju je bivša stranka proglasila političkim mrtvacem nakon ostavke na mjestu zamjenice gradonačelnika, nezavisne predizborne ankete pokazuju kako je zapravo najjači politički adut.

Dr. Rakas-Vujčić Drago mi je ako ankete pokazuju takav rezultat. Ne mogu reći da mi je netko u lice rekao da sam politički mrtvac ali su takve poruke neprestano stizale do mene, i ne samo takve  već i neke druge još manje ugodne – ali je ova poruka bila konstantna.

 

RNG Bili ste nešto više od tri godine u gradskoj vlasti. Nakon razlaza, prvo sa gradonačelnikom a zatim i sa SDP-om, rekli ste kako se više nikada nećete baviti politikom. Sa vaše strane je bilo dosta ogorčenosti…

Dr. Rakas-Vujčić Što se tiče mog političkog angažmana, svi znaju da se do 2009. g. nikada nisam bavila politikom. Ušla sam u politiku sa velikim entuzijazmom i željom za boljitkom svih građana, htjela sam svojim radom tome doprinijeti. Mislim da sam se jako puno trudila uz svoj posao obavljati još i poslove u društvenim djelatnostima koje su i složene i opsežne; na koncu,  i svi građani i vi novinari znate koliko sam bila angažirana i da sam rijetko kada imala slobodno popodne ili vikend. Za mene to nije postojalo. Sa druge strane, kada god sam dolazila u Grad ili u stranku imala sam osjećaj kako sam stranac i da ne trebam u ništa biti uključena niti znati previše o kadrovima, investicijama, financijama Grada… Kada sam odlazila u meni se bilo skupilo već previše gorčine, tada sam mnogima rekla kako se više nikada ne želim baviti politikom.

 

RNG Što je prevagnulo za odluku o povratku?

 

Što se tiče mojih stavova – pošteni rad, moralnost, socijalna osjetljivost.. to ide i dalje sa mnom, ja ću to i dalje zastupati.

Dr. Rakas-Vujčić Građani. Prvo sam trebala odmak od nekoliko mjeseci… Građani su bili ti koji su mi govorili kako je šteta da se povučem iz politike a onda sam donijela odluku da ipak pokušam još jednom ako građani Nove Gradiške nešto očekuju od mene. Društvene djelatnosti su područje koje sam voljela raditi, zbog njih nisam otišla iz politike i to bih opet željela raditi.

RNG Rekli ste kako objavu vaše kandidature želite prepustiti stranci na čijoj ste listi nezavisna kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika. Što je sa vašim stavovima?  

Dr. Rakas-Vujčić Što se tiče mojih stavova – pošteni rad, moralnost, socijalna osjetljivost.. to ide i dalje sa mnom, ja ću to i dalje zastupati.

 

RNG  Što očekujete od izbora? Ankete predviđaju vašu pobjedu bez obzira na kojoj ste listi…

Dr. Rakas-Vujčić Svi građani i građanke koje susrećem daju mi svoju podršku, vidjeti ćemo.. Ne želim biti previše optimistična. Mislim da svi mi skupa trebamo raditi u kampanji i trebamo pokazati što nudimo. Ljudi su vidjeli kako sam radila i ja im obećavam da ću tako i nastaviti. Na građanima i građankama Nove Gradiške je da o tome prosude.

Autor: Saša Radivojević

Komentari
Prethodni članakMaloljetnik u posjedu cannabisa, dvije osobe ozlijeđene nožem
Sljedeći članakBilušić u N. Gradiški: “Hrvatska je završila posao u pristupanju EU”