Riječ je o bespovratnim sredstvima koja se mogu dobiti za nabavku repromaterijala, sredstava koja se koriste za sprečavanje štete od divljači na usjevima; održavanje postojećih i izgradnju novih čeka i hranilišta te za prevenciju suzbijanja afričke svinjske kuge.

Upravni odjel za poljoprivredu Brodsko-posavske županije raspisao je natječaj za dodjelu subvencija namijenjenih razvoju i unaprjeđenju lovstva na području županije.

Riječ je o bespovratnim sredstvima koja lovačke udruge mogu dobiti za nabavku repromaterijala za sijanje remiza po lovnogospodarskoj osnovi; nabavku kemijskih, mehaničkih i električnih sredstava koja se koriste za sprečavanje štete od divljači na usjevima; održavanje postojećih i izgradnju novih lovnotehničkih i lovnogospodarskih objekata (čeke, hranilišta) te za prevenciju suzbijanja afričke svinjske kuge.

Korisnici županijske subvencije jesu lovozakupnici i koncesionari koji imaju u zakupu iii koncesiji zajednička ili državna lovišta na području Brodsko-posavske županije, a nemaju dugovanja s naslova lovozakupnine ili koncesije te ispunjavaju i druge uvjete i kriterije iz ove Odluke. zahtjeve zainteresirani trebaju poslati na propisanom obrascu, a bit će rješavana prema redoslijedu prispjeća do trenutka utroška predviđenih sredstava.

Obrazac zahtijeva zainteresirani mogu dobiti u zgradi Županije, u Lovačkom savezu u Slavonskom Brodu ili na službenoj internet stranici Brodsko-posavske županije. Treba ga poslati na adresu Brodsko-posavska županija, Upravni odjel za poljoprivredu, Petra Krešimira IV 1, Slavonski Brod, s naznakom “zahtjev za županijsku subvenciju za (navesti vrstu za koju se subvencija traži)”.

Natječaj je otvoren do 15. listopada ove godine, a zainteresirani sve dodatne informacije mogu dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu Brodsko-posavske županije, pozivom na broj telefona 035/216263, radnim danom od 9 do 12 sati.

Valja dodati kako će kriteriji za dodjelu subvencija biti stupanj osiguranosti vlastitih sredstava, stupanj osiguranosti potrebne infrastrukture, proj krupne divljači u ovištu, zatim podrška i uključenost u provedbu projekta jedinica lokalne samouprave, općine ili grada i Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije, zatim koje su koristi projekta za koji se subvencija traži kao i popunjenost zahtijeva s pratećom dokumentacijom.

Subvencija će biti dodijeljena u iznosu od 50 posto ukupnih dokumentiranih preslika računa.

Foto: Bigstockhoto/Photocech

Komentari
Prethodni članakPrava kupaca; Proizvod s greškom možete vratiti unutar 2 godine
Sljedeći članakBesplatne radne bilježnice za osnovnoškolce Općine Staro Petrovo Selo