Kroz više projekata općina Staro Petrovo Selo, na čelu s načelnikom Nikolom Denisom i njegovim zamjenikom Josipom Kolodziej pokazuje i dokazuje da vodi brigu o svojim sumještanima i stanovnicima. Samo jedan od takvih primjera je i briga za osnovnoškolce, ali i budžete roditelja, koji će se i ovu godinu znatno rasteretiti. 

S obzirom na to da su sredstva za nabavu udžbenika za sljedeću školsku godinu osigurana u proračunu Republike Hrvatske, učenike će besplatni udžbenici dočekati na stolu prvi dan škole, a još dobrih vijesti stiže iz Općine. 

– Državnim proračunom nisu osigurana sredstva za druge obrazovne materijale, a kako već unazad dvije godine u našem proračunu osiguravamo sredstva za udžbenike, ove godine smo ta sredstva prenamijenili, stoga će Općina pokriti troškove radnih bilježnica koje će ih čekati na školskim klupama početkom školske godine što će roditeljima zasigurno pomoći u financiranju potreba djece za sljedeću školsku godinu – rekao je zadovoljno općinski načelnik Nikola Denis i dodao: 

– Ovim je općina učinila mali korak u borbi protiv iseljavanja stanovništva iz Starog Petrovog Sela i okolnih sela Općine. Također, daljnjim planiranim projektima želimo učiniti život mještana općine lakšim, te time zadržati stanovništvo u svome mjestu – zaključio je

Foto: Ilustracija

 

Komentari
Prethodni članakUdruga studio “Studio B”; Svaki pojedinac čini razliku
Sljedeći članakProdajem 2 krmače za klanje ,kvalitetne. 091/952-18-59