Kao što je i najavljeno, krenuli su radovi na energetskoj obnovi Dječjeg vrtića “Maslačak”.

Projekt energetske obnove vrtića „Maslačak“ vrijedan je 2.493.576,30 kuna. Financira se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupno prihvatljivi troškovi određeni su u iznosu od 1.807.255,05 kuna, bez PDV-a, a bespovratna sredstva dodjeljuju se u omjeru 57% Europski fond za regionalni razvoj i 43% Grad Nova Gradiška.

Ukupna vrijednost energetske obnove vrtića iznosi, 2,5 milijuna kuna. Grad Nova Gradiška će projekt, kako ističe gradonačelnik Vinko Grgić, financirati s najviše 500.000 kuna.

– Obnovit će se krovište i fasada, stara stolarija zamijeniti novom aluminijskom, a planiran je i dio unutarnjih radova. Energetska ušteda iznosit će 60 posto, i nama će puno značiti. Veseli me što bi do 3. rujna trebali doći u novouređeni prostor – kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška Vera Trobić.

– Područni vrtići rade do 13. srpnja i neće raditi preko ljeta, ali ako roditelji imaju potrebu, djecu mogu smjestiti u vrtić “Radost”. Inače, tijekom ljetnih praznika zbog racionalizacije i godišnjih odmora radimo u jednom objektu. Upisi u novu pedagošku godinu su završeni, no tko ima potrebu za upisom djece može nam se slobodno obratiti. Povećan je broj djece, ali mogu reći da će svi roditelji koji su podnijeli zahtjev za upis u vrtić, djecu moći i upisati na jesen – kaže Trobić.

 

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakMladić provalio u ljekarnu i ukrao preko tisuću lijekova, starica prijavila prijevaru
Sljedeći članak465 prekršaja u tjedan dana na području županije- odgovornim ponašanjem u prometu promijenite negativne statistike