Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u okviru preventivno represivnog djelovanja, prošli tjedan (od 25. lipnja do 1. srpnja), na području policijske uprave, utvrdili su 465 prekršaja.

I dalje su najbrojniji prekršaji: brzina, alkohol, pojas i mobitel. Od toga je utvrđeno 306 prekršaja nepropisnih brzina, 43 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način i dr.

Na prometnicama u nadležnosti policijske uprave, zbog nepoštivanja prometnih propisa (prošli tjedan), dogodilo se 19 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba poginula, dvije osobe su teško ozlijeđene, dok je pet osoba lakše ozlijeđeno.

U okviru policijskih nadzora, najveća koncentracija alkohola, očitana je u organizmu 42-godišnjaka koji je prouzrokovao prometnu nesreću na autocesti, s 2.15 promila (dnevna informacija od 28. lipnja).

Policajci su najveću nepropisnu brzinu kretanja vozila (Mercedes) od 256 km/h izmjerili na autocesti (28. lipnja, vozač državljanin Belgije, 1985. godište), a u naselju (Sl. Brodu, Sv. Antuna) nepropisnom brzinom od 118 km/h (dana 2. srpnja, oko 1.35 sati), kretao se 24-godišnjak.

Policija podsjeća sudionike u prometu da svojim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu većoj sigurnosti, te budu oprezni uz dosljedno poštivanje prometnih propisa.

Izvor: PU brodsko posavska/ Foto:Ilustracija 

Komentari