Dječji vrtić Nova Gradiška i njegovi područni vrtići jučer su svečanom akademijom obilježili hvale vrijednu obljetnicu, 50 godina rada i postojanja. Bila je to prigoda za osvrt na sve ono što je napravljeno u vrtiću u proteklih pola stoljeća i sve one djelatnike koji su dio svoga životnoga vijeka proveli u ovoj ustanovi.

Kako je istaknula ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška Vera Trobić, velik je ovo dan za Dječji vrtić Nova Gradiška, područne vrtiće i sve njegove sadašnje i bivše djelatnike, dan zahvalnosti za sve ono što dobro su nam ostavili u nasljeđe u proteklim godinama postojanja, ali i dan ponosa zbog svega što su dosada napravili, a vrijedno nastavljaju i dalje.

Ova je odgojno obrazovna ustanova u proteklim godinama postojanja odgojila i u svijet ispratila niz generacija, generacija koje su postali ljudi i koji se, vjerujemo, svi rado sjećaju ustanove u kojoj su naučili puno toga.

Od samog trenutka svog osnivanja i rada, ova je ustanova bila i ostala rasadište obrazovnih, moralnih i duhovnih vrijednosti i saznanja, mjesto gdje se uči, odgaja, spoznaje, voli… jednom riječju, ona prva početna škola i mjesto za život.

Svečanosti su uz sadašnje i bivše djelatnike Dječjeg vrtića bili nazočni i gosti, gradonačelnik Vinko Grgić, predstavnici Grada Nova Gradiška, načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmitvlč. Mario Sanić, župnik župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški, predstavnici osnovnih i srednjih škola te brojni predstavnici šire društvene zajednice.

Tolerancija, prijateljstvo, humanost, dobrota, vrijednosti su koje se u ovoj ustanovi promiču niz godina, a tako će se nastaviti i u godinama pred nama. Prisjetili su se jučer djelatnici vrtića i bivših ravnatelja Đure Špoljarevića, Dragutina Šimote, Zdenke Zečević, ali i odgojiteljice koja je u vrtiću od samog osnivanja, Silvane Savi.

Na svemu što čine zahvalila je svojim djelatnicima, ali i osnivačima ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška Vera Trobić:

– Ponosni smo što tako dugo djelujemo i radimo, odgajamo generacije i stvaramo zdrave temelje za život. Ovo je velika obljetnica koju s radošću i ponosom proslavljamo. Odgojili smo niz generacija djece, nastavljamo i dalje tako. S ponosom možemo reći da svako dijete ima svoje mjesto u vrtiću – rekla je, između ostalog, ravnateljica Trobić.

Riječi zahvale na svemu što čine, odgojiteljicama je uputio i gradonačelnik Vinko Grgić, najavio gradnju trećeg gradskog vrtića, ali i povećanje materijalnih prava djelatnika.

-“Sve što radimo, radimo isključivo za njih i tih 50 godina, nije samo 50 godina napora i truda, već 50 godina ljubavi. Od 2016. godine od kada upravljam ovim sustavom zajedno sa svojim vijećnicama i vijećnicima, tada je Grad izdvajao zajedno s jednim dijelom Ministarstva negdje oko 2,5 milijuna kuna, a danas smo prešli 7 milijuna. Ono što nas strašno veseli štop smo u zadnjoj fazi, a top je ishođenje građevinske dozvole za novi dječji vrtić na jugu. Također želimo dodatno povećati kvalitetu usluge prema našoj djeci i na kraju 4. svibnja imat ćemo sjednicu Gradskog vijeća i predložit ćemo našim gradskim vijećnicama i vijećnicima novi rebalans vezano za vrtić i povećanje plaće koje su oni zaista zaslužili. Neki ukupni prosjek je povećanje od 32 %.” – naveo je Grgić

Nakon videa u kojoj su prezentirane sve aktivnosti vrtića i njegovi objekti i opremljenost, mališani završnih godina vrtića izveli su sjajan program i još jednom pokazali da se u vrtiću, zaista, vrijedno radi, odgaja i sprema za avanturu zvanu život.

Svim djelatnicima vrtića iskrene čestitke i još puno uspješnih, plodonosnih godina želimo!

Komentari
Prethodni članakPolaganjem vijenaca obilježen Dan državnosti
Sljedeći članakOpćina u kojoj je lijepo živjeti: Žitelji Općine Cernik proslavljaju Dan općine