Frontmen rock-benda Psihomodo Pop otvorio je samostalnu izložbu slika u novogradiškom Domu kulture.

Uz višedesetljetnu glazbenu karijeru Davor Gobac bavi se i svojom drugom velikom ljubavlju, slikarstvom. Osnova njegovih umjetničkih radova, pa tako i ove izložbe, je crtani filmovi koje slavni rocker obožava. Na žalost ljubitelja lika i djela Davora Gobca, izložba nije prodajne prirode. Popularni rocker publici je sinoć predstavio i novi album, odnosno dio pjesme s novog albuma koji će uskoro ugledati svjetlo dana.

Priču o slikama Davora Gopca najbolje bi bilo započeti ukazom na stihove poznate pjesme Gopčevoga benda Psihomodo Pop u kojoj pjeva Volim crtane filmove nabrajajući brojna imena iz svijeta crtanoga filma – Mickeya Mousea, Pink Panthera, Toma i Jerryja, Šilju, Plutona, Štrumpfove te još poneke poznate junake iz našega djetinjstva. Crtani flm i strip osnova su svih njegovih slika. Prije Nove Gradiške, Davor Gobac je održao preko 40 izložbi diljem Hrvatske.

-” Inspiraciju nalazim u crtanim filmovima, glazbi, stripovima, slikovnicama. Sklon sam dječjoj logici. Najkreativnije vrijeme bile su 70-ete, u moje vrijeme elektronika praktički nije ni postojala ali voljeli smo glazbu, meni su Ramonsi klasika i uzor.” – rekao je Davor Gobac.

-” Na svaku od slika sam ponosan jer sam ih sve napravio s velikim guštom. Nisam nikad mislio da ću imati izložbu, to je bilo više iz zabave. Izložba nije prodajnog karaktera jer su mi to prve slike i ne želim ih prodavati, možda jednog dana kad napravim nešto novo, ove prve ću ostaviti sinu.”

-” Meni je kreativnost bitna u životu, živio sam od glazbe i umjetnosti. Dovoljno sam tvrdoglav i nisam se uplašio života, već u srednjoj sam se odlučio živjeti od rock‘n’rolla.” – zaključio je Davor.

Izložbu je službeno otvorio gradonačelnik Vinko Grgić, dok je onaj neslužbeni dio potrajao nešto duže. Popularni rocker novogradiščanima je podijelio autograme i družio se s djecom koju su oduševila umjetnička djela autora.

 

Komentari