Danas je katolički blagdan svete Kate, a pučki meteorolog uz taj blagdan veže izreku “Sveta Kata, snijeg na vrata”. Ovoga puta predviđanje pučkog meteorologa neće biti daleko od istine.

Vikend, osobito nedjelja, bit će u znaku promjene vremena – kiše, vjetra, zahladnjenja, osobito u gorju i snijega – baš prema jednoj od vjerojatno najpoznatijih i najpopularnijih izreka pučkog meteorologa.

U dane vikenda sa sjeverozapada će se našem dijelu Europe približiti frontalni sustav koji će potaknuti stvaranje ciklone nad sjevernom Italijom i Jadranom.

Danas će u istočnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano i toplo, a najviša dnevna temperatura kretat će od 13 na istoku do 17 °C na zapadu.

U nedjelju nas u unutrašnjosti očekuje jača promjena vremena s prolaznim, ali intenzivnijim oborinama, te zahladnjenjem. Kiša će u gorju prijeći u susnježicu i snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača, a susnježice može biti i u nižim predjelima. Zapuhat će umjeren do jak sjeverac i sjeveroistočnjak. U ponedjeljak će vjetar postupno slabjeti, oborine do jutra prestati, a na zapadu se razvedravati. Još izraženiji jutarnji minusi očekuju se u utorak, kada će prevladavati sunčano. U srijedu već novo naoblačenje, ponegdje i oborine.

Svima koji danas slave, čestitamo imendan!

Komentari
Prethodni članakOdržan 24. Susret malih pjesnika Slavonije i Baranje / Foto
Sljedeći članakObilježeno 25 godina novogradiške podružnice Hrvatske pozadinske fronte / foto