Jučer je općina Cernik bila domaćin mladim pjesnicima osnovnih škola iz cijele Slavonije i Baranje. 24. Susret malih pjesnika održan je u Osnovnoj školi “Matija Gubec” Cernik. Manifestaciju je svečano otvorio načelnik Općine Cernik, Vitomir Žakić, a Gvardijan fra Vjenceslav Janjić blagoslovio je sve sudionike susreta. U sklopu programa obišli su Franjevački samostan, a i ove godine prosudbeno povjerenostvo od 105 radova učenika, izabralo je 40 najboljih koji su objavljeni u zborniku. 

Ove godine u prosudbenom povjerenstvu tešku odluku morale su donjeti: profesorica i književnica Đurđica Stuhlreiter, koja je ujedno i predsjednica povjerenstva za izbor malih pjesnika, profesorica Vjekoslava Bagarić, te književnica Evica Kraljić. 

Po ocjeni prosudbenog povjerenstva za pet najboljih radova izabrani su slijedeći učenici:

–  ”Dadin divan” 

Učenica: Jadranka Valić 

OŠ ”Vjekoslav Klaić” Garčin

Voditeljica: Ana Tereza Barišić

– ”Minuta šutnje za Vukovar” 

Učenica: Iva Budžaki 

OŠ Franje Krežme Osijek

Voditeljica: Ivana Rašić

– ”Skladba života…”

Učenik: Fabijan Vođinac

OŠ ”Josip Kozarac” Slavonski Šamac

Voditeljica: Radojka Matić

– ”Tišina” 

Učenica: Tea Kekez

OŠ Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo

Voditeljica: Marija Mikanović

S obzirom na dugu tradiciju održavanja ove manifestacije, ravnateljica Reza Benković ističe kako je ponosna što je Cernik i ove godine domaćin pjesničkog stvaralaštva, te je zadovoljna realizacijom samog susreta. Kao i prijašnjih godina, osim škola s područja Brodsko – posavske županije, Cernik su posjetile već prijateljske škole iz Zlatara, Primoštena, Usore i Tavankuta.

Pokrovitelj susreta malih pjesnika bilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, te Općina Cernik, a sponzori su Školska knjiga i Profil Klett. 

no images were found

 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakKrenule kontrole: Za nečipirane pse kazna do 6000 kuna
Sljedeći članakDanas je sveta Kata, meteorolozi za sutra najavljuju “snijeg na vrata”