U Novoj Gradiški jučer je obilježeno 25 godina otkako je osnovana novogradiška podružnica Hrvatske pozadinske fronte. Humanitarna je to organizacija koja je uz “Bedem ljubavi” u danima nakon Domovinskog rata pomagala ranjenim i oboljelim hrvatskim braniteljima. U naš grad stigli su branitelji kojima su Novogradiščanke, na čelu s predsjednicom Katarinom Bojšić, pomagale u njihovim najtežim trenutcima:

– Željeli smo okupiti branitelje i donatore koji su pomagali u danima nakon Domovinskog rata. Hrvatska pozadinska fronta organizirala je večere povodom božićnih i uskrsnih blagdana. U Krapinskim Toplicama u to je vrijeme bilo oko 400 invalida Domovinskog rata. Novogradiščani su se organizirali i uz blagdane im organizirali druženja i večere. Bili su to lijepi dani, ranjenim braniteljima je to puno značilo, a značilo je i nama jer smo im, barem na ovaj način pomagali. Puno su nam pomagali i sponzori, svatko je, na svoj način želio pomoći i stoga im i ovim putem želimo zahvaliti. Drago nam je su danas s nama branitelji iz više hrvatskih gradova. Jedan od njih, Milan Šego, stigao je čak iz Sinja – kaže Bojšić-

Grad Nova Gradiška nastojat će obilježavati sve obljetnice i datume vezane uz Domovinski rat i branitelje, ističe koordinator i savjetnik za branitelje Vlatko Greiner:

– To je najmanje što možemo učiniti za naše hrvatske branitelje. Dani Domovinskog rata su svetinja i ne smiju se zaboraviti. Grad Nova Gradiška će nastojati uvijek biti uz svoje branitelje i dostojno obilježavati sve obljetnice iz Domovinskog rata.

Druženje je održano u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Brodsko posavske županije:

– Rado smo se odazvali pozivu da pomognemo. Naša je udruga uvijek tu za pomoći, posebice kada se radi o našim hrvatskim braniteljma i slavnim danima Domovinskog rata. Drago nam je da su danas s nama i naši dragi gosti, branitelji i ratni zapovjednici, među njima i pukovnik Ivica Babić, ratni zapovjednik zagrebačke 99. brigade koja je dala velik doprinos obrani novogradiškog kraja – kaže Jozo Bungić, predsjednik županijske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

 

no images were found

Komentari