U  organizaciji Društva obrtnika Zapadne Slavonije, Elektrotehničke i ekonomske škole i Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška, te suorganizaciju Udruge obrtnika nova Gradiška jučer je održana manifestacija “Zajedno u poduzetništvo – Dani otvorenih vrata škola“.

Bogat program manifestacije ponudio je izložbe i radionice obrtničkih zanimanja, gdje su brojni obrtnici izložili svoje štandove na kojima su predstavili ono čime se bave i demonstrirali učenicima svoje poslove. Također održane su panel rasprave obrtnika i stručnjaka i to “Izazovi obrazovanja i poduzetništva” i “Odabir moga zanimanja“, te predavanje na temu “Pogled u budućnost“.

Tako su novogradiške Elektrotehnička i ekonomska škola i Industrijsko-obrtnička škola otvorile svoja vrata svim posjetiteljima, a posebno učenicima osnovnih škola Nove Gradiške i okolnih općina koji biraju svoja buduća zanimanja.

Pohvale za sve što su njihovi nastavnici i učenici priredili i demonstrirali, te kako su predstavili svoje škole posjetiteljima uputile su i ravnateljica ETEŠ Sanja Muller Zoričić kao ravnateljica IOŠ Mirela Brlić Trnka, koje su istaknule da se u školama radi kvalitetno, a sinergija između nastavnika i učenika je na zavidnom nivou.

U ETEŠ učenici i nastavnici predstavili su školu kroz izvannastavne aktivnosti, projekte i radionice koje provode u školi.

Prednosti upisa i uspješnog završetka četverogodišnje strukovne škole kao što je novogradiška ETEŠ su brojne i za one koji nakon srednje škole odluče izaći na tržište rada, kao i za one koji žele nastaviti daljnje školovanje i upisati fakultete. Mogućnosti su brojne, a stečeno znanje odlična podloga za buduće planove. I ove godine ETEŠ će ponuditi upise za 4 zanimanja, Tehničar za računarstvo, Tehničar za mehatroniku, Tehničar za elektroniku i Komercijalist.

Prilikom obilaska Industrijsko-obrtničke škole posjetitelji iz osmih razreda imali su priliku upoznati se s prostorom škole, školskim radionicama i praktikumima gdje im je demonstriran rad učenika.

Posjetiteljima su nastavnici i stručno osoblje predstavili zanimanja koja će moći upisati u novoj školskoj godini, a to su: automehatroničariinstalateri kućnih instalacijaCNC operateri, monteri i obrađivači rezanjem i deformacijompomoćni bravarikrojači/cestolarikuharikonobaripomoćni kuhari i slastičari te prodavači.

Obrtnička zanimanja danas su sve traženija, plaće sve veće, a nakon završenog školovanja svi mogu naći posao u struci u kratkom razdoblju.

Komentari
Prethodni članakU Domu kulture otvorena izložba nakita Diane Sokolić
Sljedeći članakEDUKATIVNE LIKOVNE RADIONICE „ 4 GODIŠNJA DOBA“ U DOMU KULTURE