Novogradiški preventivni program „Za grad bez ovisnosti“ predstavljen je na „3. brodskom simpoziju o alkoholizmu, kockanju i modernim ovisnostima“.

U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti i uz potporu Ministarstva zdravlja u Slavonskom Brodu se 10.-11 prosinca 2015. g. održava „3. brodski simpozij o alkoholizmu, kockanju i modernim ovisnostima“ pod motom „ Prevencijom do zdrave mladosti “.
Pozdravne riječi na otvorenju Simpozija u četvrtak 10. prosinca 2015. uputila je u ime Grada Nova Gradiška mr. Ljiljana Lukačević, zamjenica gradonačelnika i koordinatorica za školske preventivne programe u Brodsko-posavskoj županiji. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije doc.prim.dr.sc. Ante Cvitković, dr.med. spec.epidemiologije na otvorenju Simpozija najavio je ideju da se Simpozij 2016. godine održi u Novoj Gradiški.
Radni dio simpozija odvija se u četiri područja: Preventivni pristup modernim ovisnostima (kockanje, računalne igrice, Internet), Rana intervencija i detekcija, Psihosocijalni tretman djece i mladih i Terapijski pristup zlouporabi alkohola i modernim ovisnostima. Simpozij je okupio liječnike, psihologe, pedagoge, defektologe, socijalne radnike i druge stručnjake koji se u svom radu susreću sa rizičnim ponašanjem i ovisnostima kod mladih, a sudionici su i predstavnici novogradiškog Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti i Vijeća za prevenciju kriminaliteta te Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška.

Usmena izlaganja na Simpoziju imaju djelatnici novogradiške Službe psihijatrije –Nina Oršanić , dr.med. spec. psihijatrije i Krunoslav Ravlić, dr.med. spec. neuropsihijatar na temu “ Terapijski pristup liječenja ovisnika u Centru Ivanovac Humanitarne organizacije Zajednica Susret”, mr. Ljiljana Lukačević, spec. kliničke psihologije na temu “Internetomanija”, te Mira Linjaković, prof. pedagogije s predstavljanjem projekta „Od igre do ovisnosti“ Udruge za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „Pozitiva“ – projekta prevencije ovisnosti o računalnim igrama koji je Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH prijavio na natječaj Pompidou grupe Vijeća Europe za dodjelu Europske nagrade iz područja prevencije ovisnosti za 2014.g. na natječaju koji je otvoren za provoditelje preventivnih programa 47 zemalja članica Vijeća Europe, Izrael, Maroko, zemlje promatrače, kao i članice Mediteranske mreže za suradnju na području droga i ovisnosti o drogama.

Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška

FOTO: sb plus

no images were found

Komentari
Prethodni članakDan otvorenih vrata Informacijskog centra Europe Direct Nova Gradiška
Sljedeći članakOdluke Koordinacijskog odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata / Foto