Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška otvorila je svoja vrata svim posjetiteljima, a posebno učenicima osnovnih škola Nove Gradiške i okolnih općina koji biraju svoja buduća zanimanja.

Učenici i nastavnici predstavili su školu kroz izvannastavne aktivnosti, projekte i radionice koje provode u školi.

-“Priredili smo sve one sadržaje koji bi mogli biti zanimljivi učenicima osmih razreda kako bi im olakšali odluku koju će školu upisati. ETEŠ uvijek priredi puno atraktivnih elemenata, jer takva smo škola i možemo to napraviti. Tako na ulazu učenike dočekuju solarni automobil i skuter, u holu imamo zanimljive radove vezane uz struku i ono što naši učenici rade sa svojim profesorima. Sve aktivnosti koje smo za njih priredili napravili smo tako da naši posjetitelji mogu u njima sudjelovati, te da osjete atmosferu koja vlada u našoj školi kako bi lakše odlučili na upis te postali naši učenici.” – Pedagoginja Mira Linjaković

Iz godine u godinu raste popularnost zanimanjima koje nudi ETEŠ nudi.

-“Sve što je vezano uz računala mladima je zanimljivo i smatraju da bi se u tome mogli pronaći. Digitalne tehnologije su budućnost i većina zanimanja bez njih ne mogu opstati, tako da mi ovdje možemo pružiti dobre temelje za rad, ali i nadogradnju i to ne samo u zanimanjima koje mi školujemo nego i u ostalima. Moram naglasiti i da je naš komercijalni smjer jako aktivan i imamo jako puno učenika koji nakon završenog smjera studiraju i u menadžmentu i ekonomiji, ali u i drugim područjima kao što su razredna nastava i predškolski odgoj. Ovaj smjer odličan je i za neka društvena zanimanja, vezana uz komunikaciju i rad s ludima. Imaju dobre temelje jer kroz svoje vježbeničke tvrtke uvježbaju puno radnih mjesta koja ih sutra čekaju u svijetu rada.”

Prednosti upisa i uspješnog završetka četverogodišnje strukovne škole kao što je novogradiška ETEŠ su brojne i za one koji nakon srednje škole odluče izaći na tržište rada, kao i za one koji žele nastaviti daljnje školovanje i upisati fakultete. Mogućnosti su brojne, a stečeno znanje odlična podloga za buduće planove.

Komentari
Prethodni članakPolicijsko izvješće: Osumnjičen za provalu u sportski klub
Sljedeći članakNK “Slavonac” Gunjavci-Drežnik pobjednik kupa NS-NG