Nakon dojave o prijevari 67-godišnjakinje (dana 27. travnja) u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, jučer je zaprimljena još jedna dojava o pokušaju prijevare.

Naime, sukladno saznanjima policijskih službenika, nepoznate osobe se i dalje na razne načine pokušavaju domoći novca. Pozivaju osobe putem telefona sa skrivenog broja, predstavljajući se kao djelatnici banke koji provode provjeru lažnih novčanica. Pritom navode žrtvu (dovodeći ju u zabludu) da podigne novac sa svog bankovnog računa te preda osobi (navodno djelatniku banke) koja će doći po isti, što je gore navedena u travnju i učinila te tako ostala bez nekoliko tisuća eura.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje, te pozivaju građane na oprez. Građani, ne vjerujte nepoznatim osobama koje vas zovu sa skrivenog broja već o tome odmah obavijestite policiju, kako ne bi postali žrtvom prevaranata!

Dostavljamo poveznicu na prethodno objavljenu vijest:

Predstavio se kao djelatnik banke te prevario građanku.

Osumnjičen za provalu u sportski klub

U Policijskoj postaji Nova Gradiška, jučer je dovršeno još jedno kriminalističko istraživanje kojim je potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela teška krađa. Za ovo kazneno djelo policija sumnjiči 35-godišnjaka. Utvrđeno je da je isti, dana 29./30. travnja, tijekom noći, na području Nove Gradiške, razbio staklo na prozoru sportskog kluba te ušao u unutrašnjost. Pritom je nasilno otvorio vrata jedne prostorije iz koje je otuđio kutiju sa više desetaka eura te 40 komada pića. Nakon toga je nasilno otvorio još dvoja vrata te je u prostorijama ispreturao stvari, a iz kojih nije ništa otuđio. Policijski službenici protiv 35-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Dostavljamo poveznicu na prethodno objavljenu vijest: Otkriveni počinitelji kaznenih djela, a otuđeni predmeti vraćeni vlasniku.

Komentari
Prethodni članakOvoga petka i subote: Razmjena “Sharing is caring”
Sljedeći članakDan otvorenih vrata Elektrotehničke i ekonomske škole