Dan državnosti čestitali su čelnici Brodsko posavske županije:

Treba nam samo više zajedništva, rada i solidarnosti, spremnosti da radom i znanjem, promičući dijalog i toleranciju, cijeneći vlastite sposobnosti, povijest i tradiciju, pokažemo svoje domoljublje i privrženost zajednici, poruka je župana Brodsko posavske županije Danijela Marušića i predsjednika Županijske skupštine Pere Ćosića uz veliki blagdan naše domovine. Cjelokupnom pučanstvu naše županije upućuju srdačne čestitke povodom 27. godišnjice državnosti samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

 

Dan državnosti čestitali su i čelnici Grada Nova Gradiška: 

Drage sugrađanke i sugrađani!
Dan državnosti, 25. lipnja 1991. sigurno je jedan od najznačajnijih datuma za našu Domovinu. Dan je to povijesne odluke Sabora donesene o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika bivše države. Sabor Republike Hrvatske, na zajedničkoj sjednici sva tri saborska vijeća donosi Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. Na istoj je sjednici Sabor donio i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Mnogi hrvatski domoljubi tijekom povijesti za nju su se borili, sanjali o svojoj državi Hrvatskoj, a naše generacije i dosanjale taj višestoljetni san. A slobodna, neovisna i međunarodno priznata država Hrvatska, članica EU i NATO saveza utemeljena je na stečevinama domovinskoga rata i velikoj žrtvi hrvatskih sinova i kćeri i zato ga sa zahvalnošću, dostojanstveno i s ponosom proslavimo u zajedništvu.

Svima vama od srca u ime grada čestitamo Dan hrvatske državnosti, rođendan naše lijepe Domovine.

Gradonačelnik                                                                                                                             Predsjednica Gradskog vijeća

Vinko Grgić, dipl. ing. arh                                                                                                    Ljepša Rakas Vujčić, dr. med.

Zamjenici gradonačelnika

Ivana Trupina, dipl. oec.

Borislav Vidošić

Komentari
Prethodni članakNa „Tamburica festu“ u Petrovaradinu: Najbolji primaš Zlatko Galik iz Baćindola, a TS Satir imao najbolju pjesmu
Sljedeći članakSparina i vrućina vas ubijaju? Evo kako si pomoći