Požeško-gradiški tamburaši Rubato nastupili su na međunarodnom festivalu “Tamburica fest” u Novom Sadu, točnije na Petrovaradinskoj tvrđavi i to na natjecateljskoj večeri malih tamburaških sastava iz desetak zemalja.

-U konkurenciji malih sastava, u kojoj je naglasak bio na efektnosti, virtuoznosti i dojmu, izveli smo autorsku pjesmu “Podrum mali”, koja je objavljena na festivalskom albumu, zatim poznatu napolitansku ariju “Torna a Surriento”, dva virtuozna instrumentala “Otrov” autora Petera Kosovca, te skladbu simboličnog naziva “Z hora“, koju je skladao naš virtuoz na primu Zlatko Galik – kazao nam je Dado Lalić kontraš Rubata.

Posebno su ponosni na Zlatka Galika koji je u gradu Janike Balaža uz  malu pomoć ostalih članova ovog sastava odlukom stručnog međunarodnog ocjenjivačkog suda sastavljenog od najeminentnijih stručnjaka tamburaške glazbe, osvojio nagradu za najboljeg primaša.

Recimo još da su u istoj konkurenciji nastupili još jedni Slavonci i to tamburaški sastav Satir iz Davora. Izveli su pjesmu „Prodat ću kola, konje i polja“ koja je proglašena najboljom novom pjesmom „Tamburica festa 2018.“

Autor: Jelenko Topić

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakSvećenik ošamario dijete na krštenju jer je preglasno plakalo / Video
Sljedeći članakDan državnosti čestitali čelnici Brodsko posavske županije i Grada Nova Gradiška