U organizaciji Općinske organizacije Hrvatske seljačke stranke Rešetari jučer je u ovom mjestu održan tradicionalni Kup „Andrija Polenik“ u sjećanje na njihovog člana i prijatelja, prvog predsjednika ove organizacije. Petnaestu godinu okupili su se u Rešetarima njegovi prijatelji, članovi obitelji i poznanici kako bi očuvali sjećanje na ovog velikog čovjeka kojeg su mnogi znali.

Kako ističe predsjednik Općinske organizacije HSS-a Rešetara Ozren Kraljić, sjećanje je ovo na velikog čovjeka, njihovog čika Andriju koji je uvijek rado svima pomagao, a posebice bio poznat po kuhanju:

-Nije bilo jela koje naš Andrija nije znao napraviti, a da ne dobije najbolje ocjene svih. Upravo stoga, rado je pomagao svima koji su ga zvali, poznanicima, udrugama, svakome. Bio je dobar, plemenit, uvijek spreman pomoći, volio ovu našu Slavoniju i naše običaje. Drago nam je što smo nastavili tradiciju i okupili se u Rešetarima. Ono što je bitno, okupilo se ove godine čak 15 ekipa, neovisno o strankama, političkim opredjeljenjima. Uz nas, tu su i predstavnici udruga, pojedinih naselja u našoj općini. Svi su se rado odazvali i hvala im na tome. Ovo naše druženje bit je svega, nešto što treba njegovati i cijeniti i nastaviti dalje  – kaže Kraljić.

I ove godine na Kupu „Andrija Polenik“ bio je saborski zastupnik, zamjenik predsjednika Hrvatske seljačke stranke Davor Vlaović:

-Drago mi je da smo se i ove godine okupili ovdje u Rešetarima kako bi očuvali sjećanje na ovog velikog čovjeka, našeg Andriju Polenika. Danas u Rešetarima kuhamo čobanac u čast prvog predsjednika Općinske organizacije HSS-a Rešetari. Ljudska toplina, empatija i komunikacija odlike su pravih HSS-ovaca. Danas nam je osnovni zadatak pokazati ono što HSS-ovci imaju i njeguju: široku, otvorenu ljudskost i toplinu – kaže Vlaović.

– Želim zahvaliti svima koji su se odazvali i ove godine na Kupu organiziranom u sjećanje na mog oca. Moje sestre i ja smo ponosne na našeg oca i sve ljude koji su se danas odazvali. Moj tata je bio dobar čovjek, volio je svima pomagati, kuhati, tko god ga je zvao, nikoga nije odbio. Bio je vrsni kuhar, posebice u kuhanju čobanca, stoga je i ova „Čobanijada“ organizirana u njegovo ime. Iako sam i ja završila ugostiteljsku školu, ne mogu reći da kuham kao tata. Bio je majstor u pravljenju čobanca – kaže njegova kćerka Marijana Dautović, rođena Polenik.

Druženje, zajedništvo, ono što čovjeku treba. Tako je i ove godine bilo u Rešetarima na još jednom Kupu „Andrija Polenik“, stoga i nije bitno tko je prvi. Bitno je da su se ljudi okupili, družili, to je ono što svima treba, a što ponekad često zaboravimo.

 

Komentari
Prethodni članakSlavonijo tko te ne bi volio: Jesmo li svjesni što imamo?
Sljedeći članakNaša pozitiva: U Učilištu „Relković“ kroz niz radionica obilježio se Dan Kine