Na nedavno održanoj svečanosti dodjele Zlatne kune – nagrade Hrvatske gospodarske komore koja se svake godine dodjeljuje tvrtkama i pojedincima za uspješnost u poslovanju i doprinosu hrvatskom gospodarstvu u cjelini još od osamostaljenja Hrvatske, znak Hrvatske kvalitete dobila je tvrtka Clarum d.o.o. iz Nove Gradiške za Clarum tjestenine.

Tjestenine Clarum su izrađene od najkvalitetnijih sirovina, te imaju dugu tradiciju proizvodnje, koja seže u 1993. godinu. Od tada do danas proizvodi su se razvijali, a tehnologija usavršavala. Danas Clarum proizvodi 15 vrsta vrhunske tjestenine. Kao dokaz tome je i osvojena zlatna medalja (zlatni rezanac) na Hrvatskom festivalu tjestenine, gdje je sudjelovalo 14 hrvatskih proizvođača tjestenina.

Povodom dodjele znaka Hrvatska kvaliteta razgovarali smo s direktorom tvrtke Clarum d.o.o. Ivanom Šimićem koji je rekao da je tvrtka već dva puta bila nominirana za dobitnika Zlatne kune u kategoriji malih tvrtki, no bez obzira što nisu dobili nagradu za tu kategoriju, ipak su ponosni što se nalaze u krugu najboljih malih tvrtki, kako u Brodsko-posavskoj županiji, tako i u Hrvatskoj. Ipak, tvrtka Clarum je dobila Zlatnu kunu 2 puta na županijskoj razini odnosno od Županijske gospodarske komore kao najperspektivnija i jedna od najboljih tvrtki u županiji. Sjedište tvrtke je u Industrijskom parku Nova Gradiška gdje je Clarum bio prvi ulagač u 1. i u 2. ciklusu investicija u ovu gospodarsku zonu koja se iz dana u dan sve više razvija, te se time zapošljava i sve više ljudi.

Poslušajte razgovor s direktorom tvrtke Clarum d.o.o. Ivanom Šimićem koji je govorio o dobivanju znaka Hrvatske kvalitete i ostalim brojnim nagradama koje je tvrtka dobila u godinama svojeg postojanja i djelovanja, kao i o svojim proizvodima, Industrijskom parku, te prevladavanju krize. S obzirom da i dalje vlada kriza u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, na kraju našeg razgovora Šimić je preporučio tvrtkama koje će se tek otvoriti, odnosno tvrtkama koje slabo posluju, kako prevladati ovu, kako ju je sam nazvao, strukturnu krizu.

 

Svakako čestitke tvrtki Clarum d.o.o. na dobivanju znaka Hrvatske kvalitete!

Komentari
Prethodni članakPriprema za život i izlazak na tržište rada
Sljedeći članakRezultati 13. Međužupanijskog natjecanja u domaćinstvu novogradiške IOŠ