Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u postupku odabira projekata u okviru otvorenog trajnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III”, nakon provedenog natječajnog postupka i odabira projekata donijelo je Odluku o financiranju projekta „Zaželimo zajedno više” koji će se provoditi na području Općine Cernik.

Kako ističe načelnik općine Vitomir Žakić, projekt je financiran u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova u iznosu od 1.480.550,00 kuna, uz stopu vlastitog sufinanciranja od 0 posto.

 

Dvadeset tisuća kuna mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja

Također, Općina Cernik raspisala je Javni poziv mladim obiteljima za dostavu prijava za korištenje mjera za pomoć pri rješavanju stambenog pitanja na području općine Cernik:

-Cilj ovog Javnog poziva je poticanje povratka, ostanka i naseljavanja stanovništva na području općine Cernik, u svrhu demografske revitalizacije područja općine Cernik.

Mjere poticanja rješavanja stambenog pitanja odnose se na financijsku pomoć za kupnju stambenog objekta na području Općine Cernik te financijskuk pomoć za gradnju obiteljske kuće. Ukupna raspoloživa sredstva za financijsku pomoć prema ovom pozivu i predmetnim mjerama za 2022. iznose najviše 200.000,00 kuna.

Korisniku će se prema ovom Javnom pozivu dodijeliti iznos financijske pomoći u iznosu od 20.000,00 kuna u naseljima na području općine. Potpora je jednokratna po obitelji odnosno po stambenom objektu i ne može se kombinirati s drugom mjerom iz ovog Programa. Korisnici mjera i olakšica iz ovog Programa su mlade obitelji – dodaje načelnik Žakić.

Komentari
Prethodni članakGimnazijalci izradili kartu koja prikazuje pristupačne lokacije osobama s invaliditetom u Novoj Gradiški
Sljedeći članakKarlo Abramović: Prvi Novogradiščanin na putu za Antarktiku