U organizaciji Katehetskog ureda Požeške biskupije, Agencije za odgoj i obrazovanje te Upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije u Požegi je 2. ožujka 2020. održano biskupijsko (međužupanijsko) natjecanje iz vjeronauka za osnovne i srednje škole Požeške biskupije.

Tema ovogodišnje vjeronaučne olimpijade bila je „Sveti Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi. Vinkovska karizma u Hrvatskoj“, a biskupijska razina natjecanja sastojala se od tri natjecateljske discipline: testa, tombole i kviza „Tko želi biti Isusov milijunak“.

Biskupijskom natjecanju prethodila su školska, odnosno međuškolska (županijska) natjecanja u šest županija koje obuhvaća Požeška biskupija. Na temelju postignutih rezultata na županijskim natjecanjima (osvojena prva mjesta i kriterij izvrsnosti) na biskupijsko natjecanje se plasiralo deset ekipa osnovnih škola: OŠ „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške, Katolička osnovna škola u Požegi, OŠ Vladimira Nazora iz Daruvara, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Orahovice, OŠ Josipa Jurja Strossmayera iz Đurđenovca, OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva, OŠ „Matija Antun Relković“ iz Davora, OŠ „Matija Gubec“ iz Cernika, OŠ „Ljudevit Gaj“ iz Lužana i OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Virovitice.

Biskupijskom natjecanju iz vjeronauka za srednje škole pristupile su: Gimnazija, Požega; Katolička gimnazija, Požega; Srednja škola, Pakrac; Tehnička škola, Požega; Srednja škola, Novska; Tehnička škola, Virovitica; Srednja škola Marka Marulića, Slatina; Gimnazija Daruvar; Gimnazija Petra Preradovića, Virovitica; Industrijsko-obrtnička škola, Virovitica; Srednja škola „Stjepan Ivšić“, Orahovica; Gimnazija, Nova Gradiška; Ekonomska i turistička škola, Daruvar; Tehnička škola, Daruvar i Katolička klasična gimnazija, Virovitica.

 

Najuspješnije ekipe: Osnovna škola “Mato Lovrak” i Srednja škola Pakrac

Novogradiška Osnovna škola „Mato Lovrak” nastavila je višegodišnji zlatni pobjednički niz.

Proglašene su najuspješnije ekipe ovogodišnjeg biskupijskog natjecanja iz vjeronauka: Osnovna škola Mate Lovraka iz Nove Gradiške i Srednja škola Pakrac.

Pobjedničke ekipe biskupijskog natjecanja iz vjeronauka predstavljat će Požešku biskupiju na državnoj Vjeronaučnoj olimpijadi koja će se održati od 1. do 3. travnja ove godine.

Čestitamo!

Izvor: Požeška biskupija

 

Komentari
Prethodni članakU Učlilište “Relković” stiže komedija “Prvi muževi bacaju se u vodu”
Sljedeći članakVozači, oprez; Proradila kamera u Rešetarima