Novi prometni “radar” – kamera visoke rezolucije postavljena je u Općini Rešetari u Ulici kralja Tomislava.

Slične nadzorne kamere postavljene su diljem Hrvatske, a osim prekršaja nepropisne brzine ove kamere bilježe i druge prometne prekršaje, poput nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela pri vožnji, vožnje neregistriranog vozila i slično.

– “Svrha postavljenja nadzornih kamera je smirivanje brzine prometnog toka i preveniranje počinjenja drugih prometnih prekršaja i nastanka štetnih događaja na obuhvaćenim cestovnim lokacijama”, ističu iz PU brodsko-posavske.

Planira se nabavka još kamera za nadzor prometa koje će se postaviti na brojnim drugim strateškim lokacijama tako da praktički više neće biti neke značajnije prometnice koja neće imati kameru. Vozačima, pogotovo onima koji vole stisnuti papučicu gasa, ne preostaje ništa drugo nego da se prilagode novim uvjetima u prometu.

Kamera za nadzor brzine je postavljena u Baćin Dolu, te se kroz nekoliko dana očekuje priključivanje struje u treću po redu kameru.

– ” Značajan dio vozača poštuje propise, još dok je bilo samo kućište zabilježili smo u redovnim kontrolama smanjen broj prekršaja. ” – napominje Mato Pušeljić voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Brodsko posavske županije.

Načelnik Zlatko Aga zahvalio se Policijskoj upravi brodsko-posavskoj na suradnji i postavljanju kamera. Zamolio je sudionike u prometu na poštivanje zakona kako bi što manje plaćali kazne i punili proračun.

– ” Kandidirali smo tri projekta na natječaj MUP-a za Sigurnost na cestama, kako bi postavili dva semafora kod Osnovnih škola u Adžamovcima i Rešetarima. Pješači su sve nesigurniji na cesti, tako bi na dionici županijske cesto označili bi pet novih pješačkih prijelaza uz treptajuća svjetla. Započet ćemo projekt izgradnje biciklističkih staza, proširili bi dionicu županijske ceste kako bi omogućili što lakše kretanje biciklističkog prometa.” – zaključio je načelnik Aga.

Komentari
Prethodni članakBravo za naše: Ekipa Osnovne škole “Mato Lovrak” ponovno najuspješnija na biskupijskom natjecanju iz vjeronauka
Sljedeći članakOVAKO TO RADE SLAVONCI: Veritas bećarcem protiv COVID-19 i panike