Danas je u Maloj gradskoj vijećnici održana druga po redu sjednica gdje su se sastali predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata. Uvodnu riječ održao je Adam Tomičić, predsjednik Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata, predstavivši točke dnevnoga reda. Prva i najvažnija točka bila je dogovor i koordinacija oko zajedničkog rada Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a druga točka bila je razno u slučaju da je netko imao još nešto za nadodati. 

Nakon uvodne riječi, Tomičić se nadovezao na prvu točku dnevnog reda -” Vezano za onaj sastanak koordinacije Udruga Nove Gradiške, to sam i onda rekao, zato da ako se već takva koordinacija radi onda to može biti jedino koordinacija cijelog Novogradiškoga kraja, odnosno bivše Općine Nova Gradiška, a ne samo Grada Nove Gradiške. Jer 121. brigada obuhvaća sve od Okučana do Dragovaca, tako da bi to trebalo organizirati na taj način ako kao takva zaživi.” 

Odmah nakon uvodnog govora nadovezao se Pavle Filipović, predsjednik HVIDR – e koji je istaknuo da je u ovome svemu zapravo najveći problem ”rasulo” među braniteljskim udrugama.

Ante Vukšić, predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata, ispred udruge iznio je jasno mišljenje da je Odbor za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata do sada korektno odrađivao svoje zadatke i istaknuo je kako bi Odbor trebao ostati i dalje raditi kao i do sada i tim riječima podržao rad Odbora.-” Nama zajednica u ovome trenutku ne treba, jer Udruge proistekle iz Domovinskog rata s područja Nove Gradiške i šire su u okviru Države Hrvatske, u vrhu po aganžiranosti, organiziranosti i aktivnostima što se tiče obilježavanja najvažnijih datuma iz Domovinskog rata.”

Osvrnuo se i na način financiranja Udruga-”Neka to sve ostane u rukama Grada, jer oni su najobjektivniji i najneutralniji.”

Vlatko Greiner, savjetnik i koordinator Gradonačelnika Vinka Grgića za braniteljsku populaciju također je iznio mišljenje istaknuvši da je Gradonačelnik pokrenuo ovu inicijativu isključivo zbog sitacije koja se događa među braniteljskim udrugama i da je očito da neke stvari ne funkcioniraju. -”Ono što je nama bio cilj, je zapravo ovo danas, što smo ovdje u ovolikom broju, da razgovaramo, pričamo i uvažavamo se i da se više krene raditi normalno.” 

Načelnik općine Rešetari Zlatko Aga, također je podržao rad Odbora i posebno naglasio kako on i dalje treba raditi kao i do sada jer je to jedino koordinacijsko tijelo među Udrugama proisteklih iz Domovinskog rata.

Skupu se obratio i ratni zapovjednik 121. brigade Josip Mikšić i rekao,

-” Moramo se pridržavati dnevnog reda odnosno dogovora o zajedničkom radu Udruga. Osobno podržavam da se zajednički dogovaramo, dakle sve Udruge na području Nove Gradiške pošto nam je to potrebno za jedan uspješan zajednički rad. Podržavam rad Odbora i predlažem da se izvrši glasovanje je li Udruge podržavaju rad Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata  ili ne?”

Nakon ovog prijedloga predsjednik Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata  pukovnik Adam Tomičić da je Mikšićev prijedlog na glasanje.

Svi predstavnici Udruga su jednoglasno podržali rad Odbora i slažu se da rad Odbora treba nastaviti i dalje, s tim da se napiše Pravilnik o radu tog Odbora koji bi  se usvojio na sljedećem sastanaku svih Udruga, koji je načelno dogovoren u roku od dva do tri tjedna.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakRadovi na kružnom toku: Kada će biti gotovi?
Sljedeći članakEKSKLUZIVNO: Crvena Jabuka i Opća Opasnost na 21. moto susretima