Radovi na kružnom toku na križištu jednih od glavnih novogradiških prometnica i dalje su u tijeku. Iako je bilo najavljeno kako će radovi na istom, u slučaju povoljnih vremenskih uvjeta, biti gotovi do kraja prošle godine i promet biti pušten tim pravcima, kraj radova, barem nama laicima, u skorije vrijeme nije izgledan.

Što se vremenskih uvjeta tiče, svjedočimo blagoj zimi, no blaga zima nikako nije za vozače koji već više od dva mjeseca kruže gradom ne bi li dolazili do željenih odredišta, jer glavnim prometnicama ne mogu. Naravno, veliki kružni tok se ne može izgraditi preko noći, no gdje su zastali radovi? Ako nisu zastali, gdje su usporeni? Ili je ipak obećani rok završetka radova bio previše optimističan?

Dok si postavljamo brojna pitanja i razbijamo glavu oko kružnog toka, razmišljamo kako će se prolongiranje radova odraziti na gradski proračun, brinemo kako o sigurnosti pješaka, tako i o tome kako nasmagati novac za gorivo, ipak kruženje oko grada ne djeluje povoljno za naš spremnik goriva, radovi se ne ubrzavaju. Štoviše, radovi na jednom dijelu grada, ne djeluje povoljno na neke druge ceste i puteve koje vozači koriste kao obilaznice. Dobar primjer tome su oštri zavoj i parkiralište u naselju Urije koji, ni prije radova na kružnom toku nisu bili u idealnom stanju, međutim u zadnje vrijeme sve više vozača se žali kako su oronuli, puni rupa koje se svakodnevno povećavaju ili nastaju nove, nesigurni i nepovoljni za promet. 

Shodno tome postavljaju se i dodatna pitanje. Hoće li se ta mjesta sanirati? Hoće li i druge prometnice biti uništene do kraja izgradnje kružnoga toka? Do kad će vozači morati okolnim putevima do centra grada? Na posljetku, kada će kružni tok biti završen i funkcionalan? 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakPripremi se za maturu: Ovo su testovi iz obveznih predmeta
Sljedeći članakBranitelji su se ponovno sastali : Hoće li biti dogovora?!