Jučer je u nepokorenom gradu Osijeku oko 2000 ljudi dočekalo hrvatskog generala Branimira Glavaša. Stradalničke i braniteljske udruge proistekle iz Domovinskog rata potpomognute HDSSB-om organizirali su doček dostojan pobjednika.

Sinoć nešto poslije 21.00 sat najavljen je dugo očekivani dolazak hrvatskog generala i osnivača HDSSB-a Branimira Glavaša. Brojni suborci, stranačke kolege , prijatelji i poznanici okupili su se na Trgu slobode u Osijeku, te iščekivali dolazak Branimira Glavaša uz Stjepana Jeršeka Štefa, TS Tkanicu i Matu Bulića. Branimir Glavaš se s osmjehom na licu probijao do pozornice pozdravljajući sve koji su mu prišli, a na samu pozornicu popeo se zajedno s Vladimirom Šišljagićem, Dinkom Burićem, Borom Grubišićem, Draganom Vulinom. Uz pjesmu Miroslava Škore “Sude mi” na pozornicu su s Glavašem stupili i hrvatski branitelji Đuro Glogoški, Josip Klemm, Ante Deur, Dražimir Jukić, te brojni drugi.

” Prije nepunih šest godina, kada sam otišao iz ovog herojskog Grada, iz moje domovine Hrvatske u egzil, ostavio sam iza sebe državu i koliko toliko složan hrvatski narod koji je još uvijek baštinio tekovine prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.” riječi su Branimira Glavaša nakon uvodnog pozdrava u ime svih hrvatskih branitelja. Zatim se upitao “gdje smo danas?”. ” Danas je Hrvatska podjeljenija nego ikada, podijeljena kao u vrijeme nakon II svjetskog rata.” zaključio je Glavaš.

U svom desetominutnom govoru Glavaš je podržao hrvatske branitelje prosvjednike u Savskoj 66 pritom nazivajući Domovinski rat svetinjom. Ukazao je na odgovornost hrvatskih branitelja koji su stvarali našu državu kako je na njima da sačuvaju novostvorenu hrvatsku državu za generacije koje dolaze.

Govor Branimira Glavaša prekidan je brojnim poklicima iz publike, a u jednom trenutku pozornica nije više bila vidljiva od dima uzrokovanog bakljadom.

 Iako je proveo pet i pol godina po “kazamatima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj” pokazao je kako je dobro informiran o trenutnom stanju u RH, te je uputio riječi nade svojim članovima Stranke obećavajući kako će biti i dalje politički angažiran.

Kako bi doček bio potpun upriličen je i vatromet, a Miroslav Škoro je ostao zabavljati brojnu publiku i po odlasku Branimira Glavaša i ostalih s pozornice.

Komentari
Prethodni članak8. Švarglijada u Hrvata- Staro Petrovo Selo
Sljedeći članakOPG Tworek: “Proizvodimo jednostavnije i više!”