Kulturno umjetničko društvo “Vrbje” sinoć je održalo svoj tradicionalni Božićni koncert. Uz domaćine, folklornu i dječju sekciju društva, posjetiteljima su se predstavila kulturno umjetnička društva “Trenk” iz Nove Gradiške, “Rešetari” i “Graničar” Stupnički Kuti. Dvorana Društvenog doma u Vrbju bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a posjetitelji su mogli uživati u bogatom kulturno zabavnom programu. Zadovoljan je bio i načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić:

– Drago mi je da se tradicija nastavlja i da nas podržavaju svi mještani. Vidite da je dvorana Društvenog doma ispunjena do posljednjeg mjesta. Potvrda je to i dobrog rada Kulturno umjetničkog društva “Vrbje”. Zadovoljan sam što je sve ovako dobro ispalo i što su zadovoljni i posjetitelji, ali i organizatori – kaže Jurišić.

U bogatom programu posjetiteljima se predstavila dječja i folklorna sekcija Kulturno umjetničkog društva “Vrbje” koje su za nastup pripremili Zvonko Šantić i Suzana Bivolčević. Kulturno umjetničko društvo “Rešetari” izvelo je odlično odrađenu koreografiju čuvenih “Bunjevačkih igara” i “Posavine”, dok se mlađa folklorna sekcija Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk” predstavila spletom plesova i pjesama iz Slavonije. Pljesak publike dobila je pjevačka skupina Kulturno umjetničkog društva “Graničar” Stupnički Kuti za stare slavonske pjesme i najpjeve, dok je dramska sekcija “Trenka” izvrsno odrađenim igrokazom “Kod Anke” do suza nasmijala posjetitelje.

Bio je ovo još jedan uspješan Božićni koncert i prava potvrda članovima Kulturno umjetničkog društva “Vrbje” da s radom i aktivnostima nastave i u godini pred nama.

 

Komentari
Prethodni članakJak vjetar prekrenuo prodajne štandove u Novoj Gradiški
Sljedeći članakSvečani domjenak za novogradiške poduzetnike /foto