Iako su meteorolozi najavljivali kako je u srijedu i četvrtak snijeg trebao zabijeliti i nizine, to se nije dogodilo. Snijega je bilo samo u gorju, pa je zabijelilo i na Psunju.

No sve je iznenadio neugodan, hladan vjetar koji je puhao tijekom čitavog jučerašnjeg dana i noći. Upravo je vjetar napravio i određene štete, naime, porušio je prodajne štanove jedne trgovine za prodaju odjeće i božićnih ukrasa pokraj klizališta u Novoj Gradiški. Vjetar je danas nešto slabiji, a smirivanje se očekuje do večernjih sati. 

Već od četvrtka pretežno sunčano i stabilno, a od petka u unutrašnjosti mjestimice uz maglu. Vjetar većinom slab, u četvrtak umjeren sjeverac.

Na Jadranu će umjerena i jaka bura i tramontana od petka postupno slabjeti. Kako se bude primicao kraj radnog tjedna, tako će temperature biti sve niže, osobito ujutro.

Prema dugoročnoj DHMZ-ovoj 7-dnevnoj prognozi čini se da bi novogodišnja noć u većini krajeva trebala biti vedra ili tek djelomice oblačna, ali svakako bez oborina. U unutrašnjosti će biti i prilično svježa, s temperaturama u noćnim satima uglavnom ispod nule.

Do znatnijeg bi pogoršanja moglo doći početkom sljedećeg tjedna, kada bi u dobrom dijelu Hrvatske, uključujući nizine, mogao padati snijeg, čak i u nekim najjužnijim predjelima. Ali za sigurniju prognozu o debljini mogućeg novog snježnog pokrivača ipak će trebati pričekati još koji dan.

vrijeme-tri-dana-uredena

Komentari
Prethodni članak“Novogodišnja bajka” – doček Nove godine za djecu
Sljedeći članakBožićni koncert KUD-a “Vrbje” i gostiju / photo