Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije nisu zabilježeni novi sluičajevi zaraze od COVID-19-

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije na današnji dan Iio dalje iznosi 11.967.

 

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od posljedica bolesti COVID- 19. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije i dalje iznosi 238.

 

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici “Dr. Josip Benčević” hospitalizirano je ukupno 12 osoba  od čega su  2 na respiratoru.

U novogradiškoj Bolnici hospitalizirano  je 5 osoba, no ni jedna osoba ne nalazi se na respiratoru.

Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske  trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 326 osoba.

 

Temeljem službenog dopisa Ministarstva zdravstva o reorganizaciji pristupa cijepljenju na terenu, protiv COVID-19 bolesti (od 9. lipnja ove godine), MOBILNI TIM za cijepljenje NZZJZ Brodsko-posavske županije će doći na područje općine BEBRINA s ciljem cijepljenja svih zainteresiranih punoljetnih osoba, koje se do sada nisu cijepile protiv bolesti COVID-19.

Cijepiti će se u PONEDJELJAK 14.06.2021 u mjesnim odborima, na području općine BEBRINA u ovim točnim terminima:

 

1.) PUNKT KANIŽA 08:30 sati;

2.) PUNKT BEBRINA 10:30 sati (plus sela BANOVCI i STUPNIČKI KUTI);

3.) PUNKT ŠUMEĆE 12:30 sati (plus sela ZBJEG i DUBOČAC).”

 

Riječ je o PFIZER cjepivu, isključivo s prvom dozom na datum 14.06.2021. – PONEDJELJAK. Druga doza će biti 05.07.2021 u PONEDJELJAK nakon točno tri tjedna od prve doze. Potrebno je donijeti zdravstvenu iskaznicu. Mogu se cijepiti samo osobe koje imaju boravište i prebivalište u navedenoj općini te koje imaju važeću zdravstvenu iskaznicu hrvatskog zdravstvenog osiguravajućeg društva.

Molimo predstavnike medija da obavijest o cijepljenju dodatno istaknu u svom programskom sadržaju kako bi se što više mještana općine odazvalo akciji.

 

Komentari
Prethodni članakSvečano obilježena 30. obljetnice osnutka 3. satnije 3. bojne 3. gardijske brigade “Kune”
Sljedeći članak3. HNL istok: Belišće prvak – Sloga NG izborila ostanak